Razstavljavci napovedujejo številne novosti in sejemske ugodnosti, organizator sejma, družba Celjski sejem, pa je skupaj s partnerji poskrbela za bogat strokovni in doživljajski program sejma. 45. MOS se ponaša z odlično mednarodno zastopanostjo.

Množično zastopana tuja podjetja

Tuja podjetja bodo letos še posebej množično zastopana tudi zahvaljujoč skupinskim predstavitvam v organizaciji veleposlaništev, združenj in agencij, ki skrbijo za spodbujanje podjetništva in tujih investicij. Prvič se bodo s skupinskimi razstavnimi prostori predstavile Češka, Madžarska, Poljska in Tajska. Tudi Indijci, Indonezijci in Gruzijci Mos vidijo kot odlično priložnost za predstavitev poslovnih priložnosti ter odskočno desko na trge regije. V sedmih sejemskih dneh bo potekal tudi dan Tajske, Indije, Češke in Gruzije, predstavilo se bo ekvadorsko gospodarstvo. Tradicionalno pa bo Mos prinesel celovite informacije o možnostih poslovanja na trgih Hrvaške in Srbije. Na Mosu so zastopane še Italija, Avstrija ter tradicionalno dobra poslovna partnerka Nemčija.

msora.jpg

V ospredju obnovljivi viri in učinkovita raba energije

Učinkovita raba energije in potencial izkoriščanja obnovljivih virov energije bosta znova pomembno sooblikovala sejemsko dogajanje. 45. Mos ponuja najbolj celovit pregled ponudbe izdelkov, storitev in finančnih spodbud za izkoriščanje obnovljivih virov energije ter energetske učinkovitosti na vseh nivojih življenja - v industriji, v javnem sektorju in v gospodinjstvih. Energetski sanaciji stavb, ki jo mnogi strokovnjaki vidijo kot eno od možnosti za spodbuditev gospodarske aktivnosti v Sloveniji, in rešitvam, ki jih ponujajo, bodo veliko pozornosti namenili tudi razstavljavci. Podjetja MIK, Roltek in Soltec v sodelovanju z Medpodjetniškim izobraževalnim centrom MIC Velenje pripravljajo skupno sejemsko predstavitev rešitev za učinkovito in kvalitetno energetsko sanacijo objektov.

Najbolj celovita ponudba za vse, ki gradijo in obnavljajo

Na sejmu so tradicionalno najbolje zastopana podjetja, ki so ponudniki izdelkov in storitve na področju zaključnih del v gradbeništvu (energijsko varčna okna, strešna okna in vrata, notranja in zunanja senčila, različne strešne kritine, gradbena keramika, opažni sistemi in fasadne plošče), energetske učinkovitosti in izkoriščanja obnovljivih virov (fotovoltaika, biomasa, geotermalna energija). Še posebno bodo prišli na račun vsi, ki gradijo ali obnavljajo, saj bodo lahko povprašali za brezplačen nasvet s področij učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije tako razstavljavce kot tudi svetovalce energetsko svetovalne mreže ENSVET.

dilex_mos.jpg

Bogat spremljevalni program

Sejem spremlja bogat program spremljevalnih prireditev. Dnevni program dogajanja, informacije o razstavljavcih in druge koristne informacije za obisk sejma si lahko ogledate tukaj. Med letošnjimi novostmi so Mosova doživetja, ki prinašajo dvorano doživetij za vse generacije, adrenalinski poligon, vse skupaj pa bo dopolnjevalo še glasbeno-plesno dogajanje na osrednjem odru v atriju sejmišča. 45. MOS je vsak dan odprt med 9. in 19. uro, zadnji dan do 18. ure.