Preberite si nekaj preprostih napotkov, da bo vaš prvi lesarski projekt potekal brez težav.

Pripravite proračun

Pri zanosnih načrtih, kako boste zablesteli kot sam svoj mojster, vas lahko kaj hitro zanese in pozabite na finančni del. Vsekakor je bolje, da že pred začetkom dela naredite finančni načrt – seznam vseh orodij in materialov, ki jih potrebujete. Tako ne boste na sredini svojega projekta ugotovili, da imate premalo denarja, da bi ga izpeljali do konca.

roughcut_tommy_mac_2.jpg

Spoznajte orodje

Nič ni bolj nevarnega kot navdušen začetnik, ki kupi veliko električno orodje, ki ga ne zna uporabljati. Če z delom s takšnim orodjem še nimate izkušenj, pojdite na tečaj, preberite priročnik ali pa pri delu opazujte pri delu koga, ki ga obvlada. Nekateri prodajni centri in podjetja dajejo orodje tudi v najem in vam ob tem nudijo profesionalno svetovanje.

Z majhnimi koraki do velikih dosežkov

Tudi z ročnimi deli je podobno, kot če greste lačni po nakupih – lahko vas zanese in kupite veliko stvari, ki jih pravzaprav ne potrebujete. Namesto da se takoj lotite zahtevnih projektov, raje začnite z bolj preprostimi, s katerimi se boste naučili osnov.

pic_3.jpg

Izberite poceni materiale

Podobno kot je bolje, da za začetek izberete projekt, ki ni preveč zahteven in megalomanski, je dobro tudi, če izberete poceni materiale, lahko tudi odpadne in poškodovane kose. Vsak začetnik dela napake. S poceni odpadnim lesom boste porabili manj denarja in po mili volji vadili, dokler ne izpopolnite svojih lesarskih veščin.

young_girl_woodworker.jpg

Ne pozabite - vaja dela mojstra. S ponavljanjem projektov z različnimi orodji in novimi tehnikami boste postopno postajali vedno bolj spretni. Pazite le, da začnete z osnovami in se najprej naučite uporabljati vsako orodje posebej. Veliko uspeha!