Raje ostanite doma. Naročite ali pripravite eksotično hrano, privoščite si popoldanski spanec, jejte slaščice, berite in predvsem uživajte.

Naredite spisek

Naredite spisek vsega, kar si že dolgo želite narediti: prebrati knjig, si ogledati dober film, kolesariti, preskusiti nov recept, napisati pismo, prirediti piknik, se sestati s prijatelji, obiskati sorodnike …

Knjige

Si že dolgo želite prebrati tisto knjigo? Zdaj je napočil pravi čas. Vzemite jo v roke. Vam pogosto zmanjka časa za branje zgodbic otrokom? Priložnost imate, da to nadomestite. Če otroci že znajo brati sami, naj vam oni preberejo kak odlomek iz priljubljene knjige.

img_1380.jpg

Filmi

Skupaj z otroki glejte njihove filme in jim dovolite, da tudi oni gledajo vaše. Seveda takšne, ki so primerni njihovi starosti, ali uspešnice, ki se jih dobro spomnite iz svojih otroških let.

Zgodbe

Z otroki delite zanimive zgodbice iz svojega življenja, nato pa prisluhnite njihovim. Tako boste pomagali razviti njihove komunikacijske sposobnosti.

Voda

Poleti se vse vrti okoli vode. Kupite napihljiv bazen in ga napolnite. Poskrbel bo za prijetno osvežitev in razigranost. Napolnite hladilnik z osvežilnimi pijačami, zalivajte vrt, predvsem pa se zabavajte.

100_2861.jpg

Igra

Iz vsega naredite igro. Zabavajte se z družabnimi in športnimi igrami ali priredite tekmovanje. Naj otroci predlagajo kako drugo aktivnost, če jim je pri tisti, ki ste jo spodbudili vi, dolgčas. Predvsem pa izkoristite čas za druženje, saj bo vaš dopust hitro minil.