Pozdravljeni!
Vaša predsoba je zanimiv primer velike in nepremišljene zasnove tlorisa hiše. Prednost je treba namreč vedno dati velikosti bivalnih, in ne sekundarnih prostorov. V hodnikih in predsobah se ne zadržujemo prav dolgo, zato so lahko manjših površin, lahko pa s primerno opremo gostom vseeno pričaramo prijeten sprejem, na kar pa prevečkrat pozabimo. Predsobe danes večinoma podrejamo funkciji preoblačenja in sprejema, a pri tem ne pomislimo na kakovostno in premišljeno opremo.

orhini11.jpg

Na desni, gledano z vhoda, je ob steni večji regal za obutev, nad katerim visijo uokvirjeni potiski različnih vzorcev. Ti se nato ponovijo na pohištvenem elementu na nasprotni strani predsobe, s čimer barvno in materialno optično povežemo njeno levo in desno stran. Sestav pohištva so perforirani trikotniki različnih barv, ki so sestavljeni v kompozicijo. Trikotniki, ki imajo lahko po želji izbrane barve in teksture, predsobo popestrijo z zanimivimi in neobičajnimi detajli, na perforirano ozadje pa lahko obesite posamezne elemente za večjo funkcionalnost pohištva. Če se bodo vaše potrebe spremenile, jih boste sneli ter jih postavili na novo mesto. Konec prostora krasi velika talna svetilka, ki je poudarjena z rdečo steno v ozadju.

orhini22.jpg

V predsobah, v katerih se ne zadržujemo dolgo, se ni treba bati malce bolj živih barv, ki polepšajo naše prihode in odhode z doma.

Jernej Orhini, dipl. dizajner