Poplavno območje

Arhitekti so skupaj z naročniki najprej poiskali zemljišče. Našli so 396 kvadratnih metrov veliko parcelo v obliki dežnika ali puščice. Prijazni sosedje so jim ob njihovem obisku povedali veliko uporabnih informacij, med drugim da so njihove hiše dvignjene za 60 centimetrov nad nivojem ceste, saj to območje nekajkrat na leto poplavijo meteorne vode.

izuka_house.jpg

Jedilnica v osrčju

Sobe so razporejene okoli perimetra, v osrčju katerega je majhna lesena jedilna miza s stoli, ki jo je mogoče videti iz vsake sobe. Naročnik namreč ni potreboval dnevne sobe, saj družinski člani čas doma preživljajo vsak po svoje, zato je v središču jedilnica. Ker pa se vseeno želijo čutiti povezane med seboj, so vsi prostori enako oddaljeni eden od drug drugega.

izuka_house1.jpg

Visoki stropi in les

Hiša je narejena iz lesa. Meri 104,87 kvadratnega metra, dokončana pa je bila novembra lani. Odlikujejo jo izredno visoki stropi. Fasada in notranji zidovi so bele barve, ki deluje nekoliko sterilno. Toplino ji podarja svetel les, iz katerega so tla in pohištvo.