Iz večsobnega stanovanja v mansardo

Prvotno stanovanje s štirimi spalnicami so arhitekti iz studia Hernandez Silva Arquitectos spremenili v mansardo, ki je velik kupni prostor ali pa se posamezni prostori po namembnosti razdelijo na dnevno in nočno uporabo, medtem ko se nočni prostor lahko dodatno razdeli na eno ali dve spalnici s pomočjo preprostega zaslona.

penthouse_dnevna.jpg

Dnevno območje je povezano v celoto ter ga sestavljajo dnevna soba, jedilnica in kuhinja, ki so odprti proti terasi s pogledom na park v bližini.

Svetel in zračen prostor

Zasnova stanovanja temelji na principu stebrov in plošč, zaradi česar sklenjeni zidovi niso potrebni, s tem pridobimo dragocen prostor. V ploščah so luknjice, ki zagotavljajo prehod svetlobe, za boljšo razsvetljavo pa so v stanovanju nameščena tudi velika okna.

Glavni namen je bil ustvariti sodoben in občudovanja vreden projekt, glavna skrb pa je bila, kako povečati prostor na sodoben način, ne da bi se izgubila romantičnost stavbe. Arhitekti so sklenili, da ohranijo višino stropov ter dodajo samo lahek sodoben bel strop, ki lepo sovpada z drugimi elementi.

penthouse_hodnik.jpg

Prostor ločuje dvoje steklenih zidov, zaradi katerih je prostor videti svetlejši in zračnejši. Dvigalo in stopnice so skriti za belim zidom, medtem ko rdeča stena odlično dopolnjuje kuhinjo ter doda poseben čar sodobni ureditvi stanovanja.

Glavna posebnost je … stranišče

Vrhunec izjemno modernega dizajna stanovanja je stranišče s steklenimi tlemi, skozi katera se odpira pogled navzdol na jašek nekdanjega dvigala ter na vseh petnajst nadstropij zgradbe. Prostor je bil prvotno namenjen za namestitev dodatnega dvigala, vendar projekt ni bil nikoli realiziran, zato so se arhitekti iz studia Hernandez Silva Arquitectos odločili za pogumno potezo ter nad jašek dvigala postavili stranišče, ki mansardi doda pridih nenavadnosti in drznosti.

penthouse_stranisce.jpg

Razkošno podstrešno stanovanje v Guadalajari je odličen in vsestransko prilagodljiv prostor čudovitim razgledom, vse to pa omogočajo preprosti in transparentni materiali.

Več fotografij izjemno prenovljenega stanovanja pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.