Vzdrževanje

Dom je treba redno vzdrževati, na kar pogosto pozabimo. Če poči vodovodna cev, imamo lahko namreč velike težave. Enako velja za zamašene odtoke, žlebove ipd. Da se izognete neprijetnostim in ogromni škodi, vse napeljave dobro preglejte vsaj enkrat na leto, žlebove in odtoke pa redno očistite.

green_front_doors.jpg

Skrb za varnost

Ko odidete od doma, vedno preverite, če ste zaklenili vsa vhodna vrata in okna. Stvari, kot so mobilni telefoni, prenosni računalniki in avtomobilski ključi ne puščajte na vidnih mestih. Priložnost namreč dela tatu. Če opazite, da manjkajo ključi, takoj pokličite ključavničarja in zamenjajte ključavnico.

Zavarujte svoj dom z napravami, kot so dodatne ključavnice, protivlomna vrata, alarmi in varnostne kamere. Dajte nepridipravom vedeti, da v vašem domu niso dobrodošli.

home_security_camera_logitech_3145859d06238d3f1fbe7e9fc277fe82_3x2.jpg

Družbena omrežja

Družbena omrežja v naših življenjih igrajo vedno večjo vlogo. Nikoli na njih ne oznanjajte, da odhajate na dopust ali dajajte vedeti, da vas ni doma. S tem boste namreč nepridipravom prižgali zeleno luč za vlom.

Zavarovanje

Poskrbite za zavarovanje doma pred nepridipravi in nesrečami. Zavarujte tako svoje dragocenosti kot nepremičnine. Pred podpisom zavarovalne police dobro preberite ves droben tisk, da kasneje, če jo boste uveljavljali, ne boste presenečeni.