Gorenje se v Berlinu predstavlja pod sloganom »Inovacije za zdrav življenjski slog«, v središču pozornosti pa je z nagrado red dot nagrajeno revolucionarno indukcijsko kuhališče IQcook z vrhunsko tehnologijo parnega kuhanja. Prav tako velja izpostaviti tudi prvi sušilnik perila s tehnologijo IonTech in antialergijskim delovanjem, novo generacijo pralnih in sušilnih strojev z inovativno tehnologijo SensorIQ in novo generacijo inteligentnih hladilnikov, ki omogočajo kakovostno shranjevanje hrane na dolgi rok.

gorenje_iqcook2.jpg

IQcook: vrhunska tehnologija

V središču Gorenjeve predstavitve v Berlinu je revolucionarno indukcijsko kuhališče IQcook z vrhunsko tehnologijo parnega kuhanja IQsteam, ki povsem spreminja način kuhanja in v skladu s svetovnimi trendi promovira zdravo kuhanje. IQcook je prvo kuhališče na svetu, ki omogoča samodejne načine kuhanja v pari, hkrati pa zagotavlja popolnoma varno, energijsko in časovno optimizirano ter nadzorovano kuhanje s pomočjo inteligentnih senzorjev, ki samodejno preprečujejo, da vsebina v loncu prekipi ali se prismodi.

Uporabniku prilagojeni prednastavljeni načini kuhanja, kot so IQsteam, IQboil, IQpro, IQfry in IQgrill, pa še dodatno poenostavijo pripravo številnih jedi. Uporabnik je lahko povsem brez skrbi, tudi če se med pripravo obroka zgodi kaj nepredvidenega – nič več prevrete ali prismojene hrane. Revolucionarna tehnologija IQcook, ki je prejela tudi eminentno nagrado red dot design award 2012, je v celoti rezultat Gorenjevega lastnega razvoja in oblikovanja. Slovenskim kupcem bo na voljo že to jesen.

gorenje_iqcook1.jpg

Kuhanje v sopari za boljše zdravje

Na sejemskem prostoru je Gorenje za promocijo nadzorovanega kuhanja v sopari, ki je eden najbolj zdravih načinov priprave hrane, poskrbelo z demonstracijo parnega kuhanja IQcook ter degustacijami za obiskovalce, dobro voljo med obiskovalci pa ves čas trosita pantomimika iz Plesnega teatra IGEN v opravi UltraWhite & PerfectBlack. Obiskovalce Gorenjevega razstavnega prostora z vodenimi predstavitvami med sejemskimi novostmi tudi letos popelje popularna nemška televizijska in radijska voditeljica Britta Wiegand v družbi simpatičnih pantomimikov.