Opečnata kuhinja

Kuhinjo lahko z le malo denarja zgradite iz opeke. Žarno ploščo postavite na dva opečnata nosilca ali pa iz opeke zgradite kamin. Poleg postavite še "kuhinjski pult" za pripravo hrane. Ne pozabite na prostor za pomivalno korito in shranjevanje posod, servisa in jedilnega pribora. Če imate žar na oglje ali les, naredite še prostor za shranjevanje kuriva.

firemagic.jpg

Žar z dodatki

Poleg žara kupite še nekaj dodatkov – manjši kuhalnik za pripravo omak ali drugih prilog in obračalnik za peko večjih kosov mesa ali celega piščanca. Kupite takšnega, ki ga je lahko očistiti, ki se hitro segreje in omogoča uravnavanje temperature.

Pomivalno korito

Pomivalno korito, še posebno iz nerjavečega jekla, je eden najbolj uporabnih pripomočkov v kuhinji na prostem. V njem namreč lahko operemo posodo, živila, napolnimo posode z vodo za kuhanje in si umijemo roke. Pri nakupu pomivalnega korita ne pozabite upoštevati stroškov vodovodne napeljave. Ta mora namreč biti dobro zaščitena pred nizkimi zimskimi temperaturami.

Osvetlitev

Če spadate med nočne ptice, potem morate nujno poskrbeti tudi za osvetlitev zunanje kuhinje. Luči bodo prostor osvetlile z mehko svetlobo in poskrbele za zelo prijeten ambient.

modular_outdoor_kitchen_from_bianchi.jpg

Prostor za shranjevanje

Tudi zunanja kuhinja potrebuje prostor za shranjevanje. Le tako vam namreč ne bo treba vedno prenašati stvari ven in noter. Za zunanje površine je zelo primerno nerjaveče jeklo, saj je zelo obstojno in ga lahko čistimo. V nekatere žare je shranjevalni sistem že vgrajen. Pred nakupom preverite, če je pohištvo narejeno za zunanjo površino. To še posebno velja za izdelke iz lesa, saj vlage večinoma ne prenašajo preveč dobro.

Luksuzna kuhinja

Kuhinja na prostem je lahko tudi zelo elegantna in ima lahko vse atribute notranje kuhinje, kot so široki in dolgi kuhinjski pulti iz granita, veliko omaric iz obstojnega lesa (denimo tikovine), pomivalno korito iz nerjavečega jekla in celo pomivalni stroj.

evo_affinity_30g_portland_street_of_dreams_2010.jpg

Kuhinjski pult

Kuhinjski pult naj bo širši, da ga boste lahko poleg priprave hrane uporabili tudi kot mesto za serviranje jedi. Granit je odličen material zanj, saj bo ostal hladen tudi ob najbolj pripekajočem soncu. Druga, cenejša alternativa, so porcelanaste ploščice z zaščitno prevleko.

Pod

Talne obloge naj bodo predvsem pralne in odporne proti raznovrstnim vremenskim pojavom.

Mize in stoli

Mize in stoli naj bodo iz pralnega materiala, ravno tako prevleke za stole in namizni prt. Preverite, da so narejene za uporabo na zunanji površini. Tikovina je zelo lepa in ne predraga možnost.

Paviljon

Ob hiši lahko zgradite tudi paviljon, ki se ujema z obliko hiše oziroma deluje kot njen neodtujivi del. Ker je prostor pokrit, boste lahko v njem uživali tudi ob dežju.