Na tradicionalni Otvoritvi poletne sezone na Bledu, ki bo 15. junija ob 16. uri, bodo v Kavarni Park spekli KREMŠNITO VELIKANKO, ob posebno privlačni ponudbi originalnih blejskih kremšnit pa bodo obiskovalce razveselili tudi s pestrim spremljevalnim programom. Nastopili bodo Alya z akustično glasbeno skupino, Blejski Plesni Studio in Društvo barmanov Slovenije.

Festival prekmurske gibanice

Tudi Prekmurje je znano po odličnih lokalnih specialitetah. Prekmurska gibanica in prekmurska šunka, bograč, bujta repa in bučno olje so zagotovo ene najbolj prepoznavnih jedi s tega konca Slovenije. Po prekmurskih dobrotah pa bo v Termah 3000 še posebej zadišalo ta konec tedna, ko poteka 4. Festival prekmurske gibanice in prekmurske šunke.

_858788.jpg

Namen Festivala, ki ga v Terme 3000 prirejajo skupaj z Društvom za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot in Turistično-informativnim centrom Moravske Toplice, je ozaveščanje in promocija bogate kulinarične in etnološke dediščine prekmurske regije ter širše turistične predstavitve na enem mestu. Osrednje dogajanje bo v soboto, 15. junija, od 16. ure dalje. V slaščičarni Café Praliné bo potekalo strokovno ocenjevanje in razstava prekmurske gibanice, šunke in perecev. Prekmurske dobrote bodo obiskovalci lahko okušali tudi na »prekmurskem senji« (prekmurski tržnici), kjer se predstavlja več kot 30 razstavljalcev tradicionalne obrti in rokodelstva. V 200-litrskem kotlu bodo kuhali bograč, obiskovalci si bodo lahko ogledali prikaz izdelave prekmurske gibanice, starodobna kolesa, manjkale pa ne bodo tudi atraktivne »vaške igre«, tekmovanje v prekmurskih običajih. Za gostoljubno prekmursko vzdušje bosta poskrbeli tudi folklorni društvi iz Bogojine, ki pripravljajo tudi modno revijo narodnih noš, in Otroška folklorna skupina iz Porabja, nastopili bodo ljudski godci iz Tišine in v večernih urah glasbeni skupini Etnotrip in Skok. Seveda pa ne bo manjkal tudi POZVAČIN in otroška animacija s Štrkom Vikijem.