Da kopalnica ob vseh vaših izdelkih za nego ne bi bila videti prenatrpana, si preberite nekaj nasvetov za kar najboljšo izkoriščenost skromnega prostora.

Okoli umivalnika

Prostor okoli umivalnika je idealen za shranjevanje stvari. Ob strani na steno namestite odprte police in nanje položite stvari, ki jih vsakodnevno potrebujete, kar velja tudi za pult ob umivalniku. Pod umivalnik namestite omarico in vanjo zložite stvari, ki jih potrebujete občasno ali pa ne želite, da jih vidijo vaši gosti.

Če ne želite "razstavljati" svojih intimnih pripomočkov, kupite večjo kopalniško garnituro in jih pospravite vanjo. Če se vam bo zdelo, da je kopalnica videti nekoliko turobna, na pult postavite lončnico. Če menite, da bi bila s pohištvom kopalnica videti preveč natrpana, vzemite omarice zaobljenih oblik. Če ste pristaš minimalizma, pod umivalnik namestite polico, nanjo pa postavite košaro za brisače in druge pripomočke.

celozaslonski_zajem77.jpg

Če imate veliko prostora, v kopalnici uredite svoj lepotilni kotiček. Opremite ga z vsem, kar potrebujete za lepši videz. Dodajte še manjši stol ali pručko. Kadar imate malo prostora, kupite omarico, ki ima na vratcih ogledalo. Tako se boste izognili iskanju prostora posebej zanj.

Kabina za prhanje

V kabino za prhanje namestite držalo za šampon, tekoče milo in drugo, kar potrebujete za vsakdanje umivanje.

Kad

Odprte police lahko namestite tudi ob kadi. Tako jih boste vedno imeli pri roki. Zelo priročne so za shranjevanje šamponov, balzama, brisač in vsega drugega, kar vam poveča občutek ugodja v peneči kopeli. Na police lahko daste tudi sveče in si pričarate še posebno romantično vzdušje. Police lahko "vgradite" tudi v steno. Tako dobljene kotičke za shranjevanje prebarvajte z drugačno barvo, kot je stena ali pa jih obložite z drugačnimi ploščicami. Tako bodo predmeti na njih še bolj izstopali.

celozaslonski_zajem99.jpg

Nad straniščem

Izkoristite lahko tudi prostor nad straniščem. Omarice namestite na steno ali pa kupite samostoječe, ki jih je mogoče pritrditi na kotliček. Vanje pospravite toaletni papir in druge toaletne potrebščine.

Klop

Če imate kopalnico večjih dimenzij, lahko vanjo postavite tudi klop s prostorom za shranjevanje. Kupite takšno na nogah, tako da se na mokrih tleh ne bo zmočila. Na voljo so tudi oblazinjene klopi, ki so idealne za posedanje med čakanjem, da se napolni kad.

bagno_101.jpg

Počivalnik

V kopalnici si lahko omislite tudi počivalnik, ki vam bo pričaral luksuzno vzdušje. Zraven položite majhno mizico za kavo ali kozarec osvežilnega napitka in uživajte v sproščanju.

Več idej za shranjevanje v kopalnici pa si oglejte v naši fotogaleriji.