Številne izkušnje z energijsko prenovo

Jelovica ima poleg energijsko varčnih lesenih objektov in stavbnega pohištva na področju energetskih prenov številne izkušnje, saj vsako leto v času šolskih počitnic prenovi številne šole in vrtce. Investitorji se za Jelovico odločajo zaradi kakovosti izbranih lesenih oken, saj zagotavljajo prihranek pri stroških ogrevanja, pomemben faktor pa je tudi zanesljivost in hitrost izvedbe prenove prav zaradi časovne omejitve dveh mesecev, ko so otroci na počitnicah.

Jelovica, vodilni ponudnik lesenega stavbnega pohištva, izdeluje okna različnih dimenzij, oblik in lastnosti - energijske varčnosti. Glede na zahteve objektov lahko priskrbi tudi energijsko varčno stavbno pohištvo po zahtevah spomeniškega varstva, če prenova objekta to predvideva. Letos so tako prenovo oken izvedli na osnovni šoli v Novem mestu. Sicer so v Jelovici za letošnje prenove šol in vrtcev izdelali nekaj sto energijsko varčnih oken in okenskih sestavov. Ta naraven material zagotavlja odlično izolativnost, obenem pa omogoči znatno izboljšane bivalnih pogojev za otroke ter delovnih pogojev za zaposlene.

os_atl_radovljica.jpg

Nova okna na vrtcih in šolah po Sloveniji

Trenutno se energetske prenove oken zaključujejo ali so že končane na več kot desetih šolah in vrtcih v Ljubljani, Novem mestu, Postojni, Radovljici, Lescah, Škofji Loki Retečah in Železnikih, kar je organizacijsko precejšen zalogaj, saj morajo biti vse sanacije zaključene do začetka septembra. Letošnji poletni meseci so za Jelovico zelo delavni tudi na novih lesenih montažnih vrtcih v Preddvoru, Trzinu in Divači, ko bodo najmlajši začeli šolsko leto v popolnoma novih prostorih in igriščih.

Več informacij pa si preberite na www.jelovica.si.