Moderno domovanje kljub prečiščeni sodobni zasnovi spoštuje okoliško naravo in se z njo lepo poveže. Pri gradnji so uporabili lokalno pridobljene materiale in gradbene tehnike, zaradi sončne lege pa je premišljena tudi postavitev stavbe, saj nudi zaščito pred sončno pripeko in vetrovi, značilnimi za to območje. Arhitekt je tako kar najbolje izkoristil lokacijo in panoramski razgled.

pritlicna_hisa_na_portugalskem_a.jpg

Polkrožna oblika strukture

Prehod med zunanjimi in notranjimi prostori in elementi je nežen in zabrisan, tako da so zunanji prostori prijeten kraj za bivanje in prosti čas.  Nastala je  atraktivna struktura, ki na določenih mestih kljub betonu – osrednjemu gradbenemu materialu – deluje organsko in svobodno. Objekt se namreč zaključi v polkrožno obliko, ki objema polkrožni bazen in usmeri pogled iz bivalnih prostorov proti morju. Osrednja terasa je postala glavni element doma, kjer se čutita zasebnost in odprtost obzorja.

pritlicna_hisa_na_portugalskem_b.jpg

Okoli osrednje terase z bazenom je funkcionalno organizirana cela struktura pritlične hiše, ki nima dveh nadstropij, ampak so vsi prostori pri tleh. Tako lahko v interjerju najdemo pet spalnic s pripadajočimi kopalnicami, veliko dnevno sobo, ki vodi do kuhinje z jedilnico, zgradbo pa sestavljajo še garaža in domača delavnica. V notranjosti prevladuje bela barva, ki jo popestrijo črni in sivi poudarki.

Več fotografij te elegantne črnobele hiše na Portugalskem pa si oglejte tukaj.