Zadnje trende s področja potrošniške elektronike in gospodinjskih aparatov bo na berlinskem sejmišču predstavljalo 1.400 razstavljavcev. Na ogled bodo postavili nove izdelke in tehnologije, namenjene predvsem izboljšanju domačega udobja, življenjskih slogov, spodbujanju zdravega načina življenja in učinkovite rabe energije, od pametnih telefonov do OLED-televizorjev in napredne bele tehnike.

Inovacije iz Gorenja za zdrav življenjski slog

Gorenje uspešno združuje vrhunsko znanje in inovativne tehnologije v uporabne rešitve, ki prepričajo tudi najbolj zahtevne. Tudi letos se z njimi predstavlja v Berlinu na sejmu IFA, v hali 1.1, razstavni prostor 201, kjer na 500 kvadratnih metrih površin na ogled postavlja številne novosti in inovacije. Letošnja predstavitev poteka pod sloganom “Inovacije za zdrav življenjski slog”, v središču pozornosti pa z red dot nagrajeno revolucionarno indukcijsko kuhališče IQcook, ki predstavlja vrhunsko tehnologijo parnega kuhanja, prvi sušilnik perila z IonTech tehnologijo in antialergijskim delovanjem ter nova generacija inteligentnih hladilnikov, ki omogoča resnično kakovostno shranjevanje hrane na dolgi rok.

Prav tako bodo na IFI premierno predstavljene Gorenjeve linije aparatov, ki s svojimi inovativnimi lastnostmi, inteligentnimi funkcijami ter samodejnimi načini delovanja upoštevajo tudi vidik zdravja ter uporabnikom omogočajo boljši in bolj zdrav način življenja, kar je tudi eden vodilnih svetovnih trendov. Poleg inovativnih tehnologij aparate odlikujejo izvrstno oblikovanje, preprosta uporaba ter izjemna energijska učinkovitost in okolju prijazno delovanje.

1_gorenje_iqcook_the_ultimate_steaming_technology.jpg

Franjo Bobinac, predsednik uprave Gorenja: “IFA je nedvomno najpomembnejši poslovni dogodek v naši branži, ki se ga udeležijo vsi največji igralci. Nastop na sejmu je odlična priložnost za sklepanje novih poslov in krepitev ugleda blagovne znamke Gorenja. Verjamem, da bomo tudi letos s številnimi inovacijami in novostmi, s katerimi podpiramo bolj zdrav in kakovostnejši način življenja, prepričali poslovne partnerje in navdušili končne kupce."

Gorenje na poslovnem parketu sejma IFA

Sejem IFA 2012, ki je eden najpomembnejših svetovnih poslovnih dogodkov za področje aparatov za dom, predstavlja vodilne trende na področju domačega udobja, življenjskih slogov, zdravega načina življenja in učinkovitosti. Najnovejši aparati za dom namreč s svojim učinkovitim delovanjem in inovativnimi rešitvami promovirajo predvsem udobnejše življenje in zdrav življenjski slog, s posebnim poudarkom na zdravem prehranjevanju. Kuhanje je tako popularno kot še nikoli doslej, sodobni aparati pa nam s svojimi naprednimi tehnologijami, ki uvajajo samodejne načine priprave hrane, omogočajo, da lahko z družino ali prijatelji resnično uživamo v doma pripravljenih obedih. Tudi Gorenjevi strokovnjaki so v zadnjih letih razvili številne inovativne rešitve za dom, v katerem bomo živeli bolj udobno in enostavno, hkrati pa tudi bolj zdravo. Najboljše med njimi na ogled tudi na letošnjem sejmu IFA v Berlinu.

IQcook, vrhunska tehnologija parnega kuhanja

V središču Gorenjeve predstavitve v Berlinu je revolucionarno indukcijsko kuhališče IQcook, z vrhunsko tehnologijo parnega kuhanja IQsteam, ki povsem spreminja način kuhanja in, v skladu s svetovnimi trendi, promovira zdravo kuhanje. IQcook je prvo kuhališče na svetu, ki omogoča samodejne načine kuhanja v pari, hkrati pa zagotavlja popolnoma varno, energijsko in časovno optimirano ter nadzorovano kuhanje s pomočjo IQ inteligentnih senzorjev, ki samodejno preprečujejo prekipevanje ali prismoditev vsebine v loncu. Uporabniku prilagojeni prednastavljeni načini kuhanja, kot so IQsteam, IQboil, IQpro, IQfry in IQgrill pa še dodatno poenostavljajo pripravo številnih jedi. Sedaj je uporabnik lahko povsem brez skrbi, tudi če se med pripravo obroka zgodi kaj nepredvidenega – nič več prevrete ali prismojene hrane. Revolucionarna tehnologija IQcook, ki je prejela tudi eminentno nagrado red dot design award 2012, je v celoti rezultat Gorenjevega lastnega razvoja in oblikovanja. Na slovenskem trgu bo že to jesen.

Prvi sušilnik perila z antialergijskim delovanjem na trgu

Gorenje v okviru nove generacije pralnih in sušilnih strojev, ki jih odlikuje inovativna senzorska tehnologija SensorIQ, predstavlja prvi sušilnik perila z IonTech - ionsko tehnologijo, ki omogoča antialergijsko delovanje, kar je edinstveno na trgu. Vgrajeni inteligentni senzorji optimirajo procese sušenja ter ob izjemno nizki porabi energije (do A-60%) poskrbijo za popolno nego perila. Vrhunska mehkoba je rezultat sinergije tehnologije dvosmernega vpihovanja zraka TwinAir, ki zagotavlja enakomerno sušenje perila, ter tehnologije IonTech, ki z ioniziranjem zraka v notranjosti bobna poravna vlakna in perilo dodatno zmehča. V kombinaciji z enim najučinkovitejših sistemov filtriranja na trgu FilterSupreme ter s paro ionska tehnologija iz perila odstranjuje tudi bakterije, viruse in pršice, kar je še posebej pomembno za alergike. V postopku ionizacije se izniči tudi statična energija, nastala med sušenjem, odstranijo se neprijetne vonjave po hrani in tobaku, perilo pa je še dodatno osveženo.

photo_miss_ifa_2012_with_gorenje_wa_7543_trd_and_d_7564_jrd.jpg

Nova generacija inteligentnih hladilno-zamrzovalnih aparatov

Na letošnjem sejmu IFA Gorenje predstavlja tudi svojo novo generacijo hladilno-zamrzovalnih aparatov z inteligentnim sistemom AdaptCool, ki samodejno prilagaja delovanje hladilnika glede na zaznan življenjski slog uporabnika. Aparat na podlagi predvidene uporabe optimalno uravnava temperaturo v notranjosti ter tako zmanjša porabo električne energije na minimalno raven. Poleg tega nov sistem prezračevanja z inovativno tehnologijo IonAir znatno izboljša kakovost dolgotrajnejšega shranjevanja hrane v hladilniku. Gorenjevi hladilniki nove generacije se uvrščajo v najvišja energijska razreda A++ in A+++.

Gorenje VITA: sledite čudovitim korakom življenjskega kroga: krog VITA

Gorenje VITA je družina prefinjenih gospodinjskih aparatov – na sejmu IFA 2012 bodo predstavljeni kot prototipi – ki izstopajo z vrhunsko tehnologijo, funkcijami in lastnostmi, ki skrbijo za vaše zdravje ter uporabniku prijaznim delovanjem. Izdelani so, da izboljšajo kakovost vašega življenja, vnesejo vitalnost v vsak kotiček vašega doma ter prispevajo k boljšemu in bolj zdravemu življenjskemu slogu. Aparati Gorenje VITA so izvrstni zvesti in pametni praktični spremljevalci skozi dan, ki neprestano izboljšujejo vsakodnevni življenjski cikel: cikel Vita.

Inovacije za bolj kakovostno in zdravo življenje

V Gorenju je vse več razvojnih razmišljanj in inovacij na izdelkih usmerjenih v skrb za zdravje in dobro počutje uporabnikov, ki jim je, kot kažejo tudi svetovni trendi, poleg vpliva na okolje, vse bolj pomemben tudi zdrav življenjski slog. Tako novi aparati za dom iz Gorenja, razstavljeni na IFI, poleg enostavnosti upravljanja in vse večje avtomatizacije postopkov ponujajo tudi rešitve, ki v največji možni meri ohranjajo naše zdravje ter omogočajo kakovostno in udobno življenje.

Vabimo vas, da obiščete razstavni prostor Gorenja in spoznate, kako revolucionarne novosti iz Gorenja poskrbijo za lepši, enostavnejši in zdravju prijazen vsakdan. Pričakujejo vas na razstavi Home Appliances@IFA v Berlinu, na razstavnem prostoru 201, Hala 1.1, vse sejemske dni, od 10. do 18. ure.