Ogenj

Kaj je boljšega, kot priprava in uživanje hrane na vrtu? A z ognjem je treba znati ravnati. Kamin in žar sta stvari, s katerimi nikakor ne smemo imeti opravka, če smo pod vplivom alkohola. Nikoli ne smemo ognja spodbuditi z bencinom ali z drugimi vnetljivimi tekočinami. Pazite, da so otroci in domače živali na primerni oddaljenosti od ognja, ki ga imejte ves čas pod nadzorom. Žar mora biti od hiše in drugih objektov oddaljen vsaj tri metre. Tako ogenj ne bo mogel preskočiti nanje. Poleg vedno imejte gasilni aparat. Žar vedno postavite na trdno in negorljivo površino na odprt prostor – nikakor ne pod drevesne krošnje ali streho. Po uporabi poskrbite, da je ogenj zares popolnoma ugasnjen, oglje pa polijte z vodo, nato pa ga dajte na mesto, varno pred otroki in hišnimi ljubljenčki.

expert_tips_for_grilling.jpg

Osvetlitev

Še posebno poleti ni nič lepšega, kot posedati zunaj zvečer, ko se pasja vročina malce poleže. Zato je vrt priporočljivo osvetliti. Če kupite svetila na električno energijo, pa se ne spoznate na elektriko, naj vam jih namesti strokovnjak. Nepravilno napeljana električna napeljava ima lahko namreč strašljive posledice, od električnega šoka do požara. Preverite moč osvetlitve, da ne boste preobremenili napeljave. Kupite luči, namenjene za uporabo na prostem.

Električne naprave

Tudi druge električne naprave, ki jih nameravate imeti zunaj (hladilnik, televizor, ventilator), morajo imeti oznako, da so varne za uporabo zunaj, sicer lahko pride do kratkega stika ali izbruha požara. Kupite naprave z energijsko nalepko v razredu A ali višjem. Tako boste prihranili pri računu za elektriko, pa še nekaj dobrega boste storili za vam tako ljubo okolje.

Talne obloge

Če želite tla prekriti s talno oblogo, pazite, da kupite takšno, ki je namenjena za zunanje površine. Preverite, da površina ne drsi in kupite obstojen material, na katerem boste lahko uživali dolgo.

plastic_polywood_outdoor_patio_furniture.jpg

Pohištvo

Sedežna garnitura in drugo pohištvo naj bo izdelano za uporabo na zunanjih površinah, sicer lahko začne razpadati, odlomljeni delci pa so idealno mesto za poškodbe. Pri nakupu pazite tudi na to, da je pohištvo lahko za vzdrževanje.