Rezidenca stoji v mestu Tavatuy v ruski regiji Sverdlovsk in meri 228 kvadratnih metrov. Ravnih površin ali kotov v njej ne najdete: vse deluje zelo organsko in prvinsko.

006_interior_ceiling.jpg

Trinadstropna struktura predstavlja različne nivoje morja

Rezidenca ima tri nadstropja, vsako od njih pa predstavlja določen nivo morja – od oceanskih tal do neba nad njim. V zgornjem nadstropju je urejena  glavna spalnica. Postelja je ročno izdelana, vzmetnica pa je seveda napolnjena z vodo.

V drugem nadstropju, do katerega se pride po zavitih stopnicah in ki predstavlja morsko površino, je veliko steklenih ploščic in ročno izdelane opreme, za izdelavo katere so potrebovali kar leto dni. V tem delu je tudi kopalnica. V spodnjem delu, kjer so dnevni prostori, kraljujeta sedežna garnitura v obliki in barvi koral in majhna pisarna, ki je videti kot jama.

009_bedroom.jpg

Z vitražnimi okni do naravne svetlobe

Hišo poleg manjših strešnih oken na koncih posameznih "izrastlin" na zadnji strani osvetljuje impresivno sedem metrov visoko vitražno okno, skozi  katerega se razprostira prelep razgled na bližnje jezero. Kljub temu je prostor razmeroma temačen, tako kot so temačne tudi morske globine.

Po nenavadnem domovanju se lahko sprehodite v naši fotogaleriji.