Namesto klasične strukture so zgradbo oblikovali tako, da kar najbolje izkorišča izjemne naravne danosti. Štirje "speči stolpi" so obrnjeni vsak na svojo stran neba: na sončni vzhod gleda vzhodni, na gorovje južni, na nočne luči mesta zahodni, na nočno zvezdnato nebo pa severni stolp.

four_eyes_house_03_2_800x1066.jpg

Razporeditev prostorov

V vsakem stolpu je čisto na vrhu kompaktna spalnica, v kateri je dovolj prostora samo za posteljo. Okno je oblikovano tako, da ponuja najboljši razgled na izbrano lokacijo. Vse sobe so enakih dimenzij in niso namenjene določenemu družinskemu članu, ampak vsem – vsak spi v tisti postelji, katere razgled mu v tistem hipu najbolj ustreza. Do vrha vodijo različno oblikovana stopnišča: lestev, polkrožno stopnišče, dvigajoče stopnišče ali enkrat "zavito" stopnišče.

four_eyes_house_03_0_800x600.jpg

Spodnji skupni prostori tvorijo povezavo med posameznimi stolpi in predstavljajo trdnejšo vez z okolico. Spanje v sobi, dvignjeni nad tlemi in s pogledom na zvezdnato nebo, je verjetno nepozabna izkušnja za vsakogar, ki ga doleti ta čast, da lahko v njej preživi noč. Koliko od nje je dejansko tudi prespi, pa je že drugo vprašanje.

Več fotografij tega nenavadno oblikovanega domovanja si lahko ogledate v naši fotogaleriji.