Klienta sta se namreč odločila, da se odselita iz svojega stanovanja v mestu in se preselita na bolj zeleno lokacijo. Tako sta se odločila z naravo poraslo zemljišče, ki sta ga prvotno uporabljala kot počitniško destinacijo, spremeniti v primarno bivališče. Poleg glavne zgradbe z nameščenimi bivalnimi prostori sta lastnika želela zraven tudi samostojno hiško za goste, v kateri bodo lahko večkrat prenočili njuni starši.

sodobna_hisa_iz_lesa_in_kovine_2.jpg

Trajnostno naravnani hiši

Obe hiši sta odprti in ponujata možnost, da lahko stanovalci velika drsna vrata v pritličju ponoči ali v primeru močne sončne pripeke zakrijejo s ploščami iz lesenih desk. Arhitekti so največ pozornosti namenili razgledom za okoliško krajino, izpostavljenosti soncu ter ne nazadnje sezonskim nihanjem v kakovosti in smeri naravne svetlobe. Ustvarili so tudi tekoč prehod med notranjimi in zunanjimi prostori.

sodobna_hisa_iz_lesa_in_kovine_4.jpg

Projektna ekipa se je osredotočila tudi na trajnost objekta in njegovo energetsko učinkovitost. Tako so v obe zgradbi strateško vgrajena okna, ki so premazana z nizkoemisijskimi (low-e) nanosi. Fasada obeh hiš je izdelana iz visoko odsevnega aluminija. Tako dom kot hiška za goste sta izredno kakovostno izolirana, na strehi pa so nameščene sončne celice. Sodobni prostori v notranjosti so svetli in moderni, med barvami pa prevladuje belina. Glavna spalnica na primer omogoča neoviran dostop do zunanjega prostora (tako fizično kot vizualno).

sodobna_hisa_iz_lesa_in_kovine_14.jpg

Več posnetkov te zanimive newyorške hiše pa si lahko pogledate v fotogaleriji.