Stopnišče

Schwartz in Architecture sta zasnovala čudovito ploščo (na fotografiji zgoraj), ki je računalniško narejena iz plastike. Pravokotniki različnih oblik in valovite črte poskrbijo za vertikalni kontrast lesenemu stopnišču.

palete.jpg

A ni nujno, da so atraktivne stvari kompleksne. Lahko so tudi zelo preproste, kot kaže naslednji primer. Plastične letvice so položene horizontalno, med njimi pa je majhen razmak. Ta poskrbi za bolj atraktiven videz, poleg tega pa omogoča vpogled v sosednji prostor in dodatno osvetljuje stopnišče.

dralo_ua_roke.jpg

Stena je lahko tudi iz materiala, ki ga po navadi uporabljamo za zunanje površine. Podjetje Resolution: 4 Architecture si ga je zamislilo iz cementnih plošč. Držalo je iz lesa, na steno pa je pritrjeno z belim kovinskim nosilcem. Oglejte si, kako dobro sta videti skupaj stari in novi les. Tako držalo iz novega lesa kot kovinski nosilec sta čistih linij in se ujemata z moderno zasnovo hiše.

kopalmica.jpg

Kopalnica

Tudi ta kopalnica je delo Schwartz in Architecture. Kabino za prhanje obdajajo ploščice v prepletenem reliefnem vzorcu. Fugirna masa, ki je enake barve kot ploščice, daje prostoru monolitni videz.

stopnice.jpg

Hodnik

Podoben monolitni videz ima tudi ta stena iz kamna z reliefnim vzorcem. Sence reliefa dodatno poudarjajo luči, nameščene v tla pod steno.

fadiaote.jpg

Prekrivalo za radiator

Če imate nekoliko več prostora ali pa si želite prekriti grde radiatorje, potem je izdelek podjetja Hufft Projects kot nalašč za vas. Jekleno prekrivalo s čudovitimi izrezljanimi rožami je resnično zelo lepo.

tujina.jpg

Hodnik

Nagubana kovina v notranjosti? Zakaj pa ne. Podjetje Brennan + Company Architects je ob prenovi stare hiše ustvarilo notranjo ulico. Arhitekti so zgubano kovino uravnotežili z drugimi materiali in tako vsaki sobi na hodniku omogočili, da zasije v izvirni podobi. Kaj pa, če bi imeli hodnik iz jeklenih rešetk? Takšne rešitve se je domislilo podjetje jones | haydu. Namestili so jih na hodnik v drugem nadstropju in svetlobi omogočili, da prodre v nižja nadstropja in jih naredi prostornejša. Rešetke se čudovito podajo k lesu. Le čevlje si pred vstopom v hišo dobro obrišite.

kuvajta2.jpg

Omara

Če želite doseči osupljiv videz, ni potrebno veliko, kot kaže tudi tale fotografija – dve odprtini v vratih omare namesto ročajev sta zelo preprosti in jasno nakazujeta, kaj je treba z njima storiti – ju povleči.

poglede5.jpg

Še ena zelo zanimiva omara. Lesena omara je narejena zelo natančno, saj so vse horizontalne grče poravnane ena z drugo. Vsake toliko jih prekine vertikalen kos lesa – ročaj za odpiranje.

_16.jpg

Delovna soba

Mell Lawrence si je omislil delovno sobo iz betona, ki se izvrstno dopolnjuje z zunanjim videzom doma. Beton v notranjosti je sicer tanjši kot na fasadi, horizontalne črte in različne luknje pa dajejo vtis, kot da je izdelan iz enega samega monolitnega kosa.