Hiša leži v kraju Yarra Valley na vrhu osamljenega hriba View Hill v avstralski vinski pokrajini zvezne države Victoria, okoli katerega se razprostirajo vinogradi. Zato so jo tudi poimenovali View Hill House.

dezen31.jpg

V kovino oblečeni fasadi

Fasada spodnjega nadstropja je "oblečena" v tanko kovinsko plast zarjavelega jekla, fasada zgornjega pa v črni aluminij. Na obeh koncih posameznega nadstropja se čez vso površino razprostira steklena površina, tako da si je prelepo pokrajino možno ogledovati z vseh strani. Notranje stene in stropi v obeh nadstropjih so iz ivernih plošč, ravno tako talne obloge v prvi eteži. Tla v spodnji etaži pa so prekrita s spoliranim betonom.

Moderna notranja oprema

V spodnjem nadstropju so na sredini dnevni prostori: dnevna soba, kuhinja in jedilnica (zahvaljujoč velikim steklenim površinam ob daljši stranici kvadra, je razgled tudi od tam fantastičen), na vsakem koncu pa se nahaja po ena spalnica.

dezeen_view_hill_house_by_denton_corker_marshall_2.jpg

V zgornjem nadstropju sta dve domači pisarni in soba za goste. Notranja oprema je moderna: prevladujejo siva, rjava, bež in bela barva. Hišo so arhitekti pozicionirali na vrh hriba tako, da na severu gleda na vinograde, zahvaljujoč različni postavitvi obeh ploskev, pa je moč s pogledom zaobjeti vso spektakularno pokrajino.