Strani letošnjega Ikeinega kataloga so napolnjene z novimi izdelki, ki jih odlikujejo živahnost, udobje, ustvarjalnost, enostavnost in cenovna dostopnost. Ker v Ikei razumejo pomembno vlogo tekstila pri oblikovanju bivalnega okolja − saj dom naredi bolj topel, udoben in vabljiv − so med drugim predstavili številne tekstilne izdelke za opremo prostorov, vključno z odejami, zavesami, blazinami, brisačami, dekorativnimi tkaninami in preprogami. Ti ponujajo hitro in enostavno spremembo interjerja ter vdihnejo novo življenje starim predmetom v domu.

ikea_2013_6.jpg

Nepogrešljivost tekstila v bivalnem okolju

Pri ustvarjanju novih tekstilnih vzorcev so Ikeini oblikovalci navdih črpali predvsem iz zgodovine, spominov in ne nazadnje iz filmov, kar je privedlo do nastanka številnih izdelkov iz tekstila, ki ustrezajo različnim okusom oziroma stilom. V novem katalogu bodo tako lahko bralci izvedeli več o tem, kako tekstil brez večjih denarnih stroškov v prostor hitro prinese novo življenje, novo raven kreativnosti in udobja na trajnosten način.

ikea_2013_9.jpg

Novosti v kategorizaciji izdelkov

Letošnja novost so spremenjene kategorije izdelkov v katalogu. Po temeljitem vpogledu v vsakdanje življenje so namreč v švedskem gigantu ugotovili, da bivanje v domu ne morejo razdeliti po določenih sobah – ker na primer v sodobnem svetu težko opredelimo spalnico, saj nekateri manjši domovi spalnice sploh nimajo, imajo pa večnamensko ležišče, ki čez dan služi drugemu namenu, so spalnice denimo nadomestili s pojmom spanje, ki je veliko širši. Skratka, namesto sob so po sklopih razdelili aktivnosti, ki se v prostoru odvijajo.

interior_2013_ikea_interior_design_ideas_2013_blue_brown_white_bedroom_f1056.jpg

Poleg tega so spremenili tudi prikaz izbora izdelkov, tako da so posamezni proizvodi lažji za primerjavo. Letos je pregled nad velikostmi izdelkov, oblikami, stili, barvami in materiali veliko boljši. Različni slogi notranje opreme, od tradicionalnega in retro do sodobnega in skandinavskega stila, so v katalogu zbrani na enem mestu. Na 324 straneh lahko najdete moderne posteljne okvirje, oblazinjene stole in naslonjače, vgradne omare in mnogo več. Pohištvo je večinoma zložljivo, prilagodljivo, skladalno ali premično in ga zlahka prestavljate po prostoru.

ikea_2013_7.jpg

Trendovske barve

Zbirke različnih kosov pohištva lahko najdete v trendovskih barvah: odtenkih modre, zelene in lila barve. Še posebno modni so dodatki in pohištvo v niansah limete in limone, hladni modri toni ter kombinacija svetle in temne vijolične. Omenjene odtenke lahko elegantno združite z belimi, sivimi ali črnimi toni.

ikea_2013.jpg

Novost letošnjega leta je tudi, da je poleg kataloga izšla tudi brezplačna aplikacija za pametne telefone Ikea Catalog App, s katero lahko na inovativen in hitro dostopen način listate po katalogu. Uporabniki lahko natisnejo izbrane strani in slike, si ogledajo tridimenzionalne modele in med drugim preizkusijo interaktivne funkcije, kot je na primer dodajanje zaves v prostor.

Več fotografij iz novega Ikeinega kataloga 2013 pa si oglejte v naši galeriji.