Lastniki omenjenega domovanja so si v prvi vrsti zaželeli hišo, v kateri javni in zasebni prostori med seboj niso ločeni, ampak so tekoče povezani. Trinadstropna hiša je elegantno vgrajena v strm teren, tako da je garaža za avtomobile zgrajena v pritličju, do nje pa se lahko stanovalci pripeljejo po tlakovanem dovozu.

brazilska_hisa_na_strmem_terenu_2_b.jpg

Pritličje in višje ležeči bivalni prostori

Pritličje je pravzaprav sestavljeno iz dveh delov – območja glavnega vhoda, garaže, prostora za shranjevanje in območja za igranje otrok. Oba dela sta vizualno ločena od ostalega objekta že na zunanji strani, saj je fasada okoli belih garažnih vrat temno sive barve. Sredinska prva etaža ima belo fasado, medtem ko je najvišji sestavni del objekta temno rdeče barve.

brazilska_hisa_na_strmem_terenu_3.jpg

V prvem nadstropju so zgrajeni javni prostori – kuhinja, jedilnica, dnevna soba in domača delavnica z dostopom do dvorišča. Prostori so lepo povezani s teraso, od koder se odpre panoramski razgled na okolico. V najvišji etaži z izhodom na balkon pa so nameščene glavna spalnica, soba za goste in domača pisarna. Celotna struktura hiše je sicer povezana s stopniščem in dvigalom.

brazilska_hisa_na_strmem_terenu_5.jpg

Osrednje nadstropje na betonskih nosilcih

Arhitekti so želeli zagotoviti dovolj naravne svetlobe, ustrezno prezračevanje ter pogled na mesto in morje, zato so sredinsko prvo nadstropje dvignili na betonske nosilce. Zaradi neravnega površja je bila gradnja na tej lokaciji sicer precej težja, vendar so arhitekti oblikovali to zanimivo rešitev. Ekstremnega terena namreč niso zravnali, ampak so hišo dobesedno zgradili v strmino, tako da lebdi nad dovozom.