Glede na vaše želje in to, da ima vaše stanovanje že dobro razporeditev prostorov in izrabo prostora, sem se posvetila študiji primernih barv in uporabi materialov posameznih prostorov s pomočjo feng šuja. Z dobrim načrtom barv se pred vstavitvijo elementov stanovanje prepleska z bolj živimi, skrbno izbranimi barvami, za moderen videz in svežino pa pleskamo različne pasove. Tako enostavno dobimo moderen videz in dobro počutje za malo denarja.

dnevnazalar11.jpg

Menim, da veliko sprememb pri razporeditvi pohištva v spalnici ni možno, izberete si lahko omaro v bolj živi zeleni barvi. V prostoru, kjer spimo, niso primerne svetleče ali steklene površine, zato priporočam matirano površino omare. Ravno tako ni dobro imeti police nad glavo ali omare z odprtimi policami, ker nas to bremeni. Stene naj bodo pobarvane enotno, vse v eni barvi, ker nas to pomirja.

spalnica11.jpg

Hodnik je ozek, poln visokih temnih vrat, zato vam priporočam, da ustvarite dinamiko z nadaljevanjem vertikalnih pasov z modrimi in rjavkastimi odtenki. Lahko prepleskate vsak pas posebej, kar vzame malo več časa, ali dodate tapeto. Hodnik je prostor, kjer smo prvič v stiku s celotnim stanovanjem, zato poleg dinamičnih črt na stene dodajte fotografije različnih velikosti okvirjev. Gostje bodo tako ob prihodu začutili svežino in toplino vašega stanovanja.

hodnik11.jpg

Kuhinja je zaradi inštalacij nepremična, tako razporeditev ostane enaka. Ob steni na drugi strani od inštalacij dodajte premično pohištvo, in sicer delovni pult ter mizo za dva, ki je raztegljiva. To vam priporočam zato, da ostane prehod do balkonskih vrat prazen. Ta del lahko v primeru obiska uporabite za raztegljivo mizo ali pa ga uporabljate za vašo dnevno aktivnost. Miza sicer lahko stoji v delu zraven delovnega pulta nepremično, ker je tu dovolj prostora. Po feng šuju je kuhinja v delu, kjer so najbolj primerni elementi iz nerjavečega jekla, tudi delovni pult, omarice naj bodo svetle bele barve ali kovinskih odtenkov. Tu je pomembna dobra osvetlitev, zato sem pod stenske elemente dala osvetljeno pleksi steklo z modernim motivom.

md299_mznasvet_kuhinja_7.jpg

V dnevni sobi sem na steno, ki je prosta pohištva, dodala televizor z LCD-zaslonom, stena je obarvana z zlato barvo, enako med balkonskimi vrati. Omara v dnevni sobi je skladna z dimenzijami največjih omar, zato vam priporočam barvo omare, primerno za jugovzhodni del, to je temno zelena, kajti omara nadomesti celotno steno. Tu je primerno dati steklene površine, zato ima omara srednji del pomičnih vrat iz obarvanega stekla, klubska miza naj bo tudi steklena. Omara je dovolj velika za sezonsko shranjevanje. Ker so stene obarvane v bolj živih barvah, naj bo sedežna garnitura v nevtralni beli ali sivi barvi. Uporaba zlate, vijolične in zelene barve v dnevni sobi je skladna po feng šuju, tudi če tega ne upoštevamo, ta kombinacija barv prostor poživi in mu da dinamiko tudi tako, da so obarvani po različno širokih pasovih.

md299_mznasvet_tloris_1.jpg

V prostoru, namenjenem za otroško sobo, sem vam ustvarila kotiček za sprostitev, kjer imate lahko po želji knjižnico, ustvarjalni kotiček ali sobo za sproščanje. V severovzhodnem delu so primerni vsi zemeljski toni z dodatkom živo rumene barve in glineni materiali. Vsa svetila v tem delu naj bodo usmerjena navzdol, da nas prizemljujejo.

md299_mznasvet_sprostitev_9.jpg


Upam, da vam bodo 3D-prikazi in moje zamisli v pomoč. Veliko sreče pri ustvarjanju!