Morda v uvodu malce pretiravamo, a je v njem veliko resnice. Mladi zaradi dejstva, da ne pridejo do zaposlitve za nedoločen čas, ne morejo zaprositi za dolgoročno stanovanjsko posojilo pri bankah. Prisiljeni so delati prek študentskih servisov, po pogodbah za določen čas, se preživljati s pomočjo staršev in še kako drugače … In vendar živijo! In si želijo svoje domovanje. V razumevajočih družinah si pri tem vse generacije pomagajo.

Pomladni akcijski popust, ki ga trgu ponuja podjetje Eko Gradvest, je zato nadvse zanimiva naložbena priložnost. Gre za novo naselje Moj novi dom v občini Komenda, ki dobiva načrtovano podobo. Podjetje Eko Gradvest se je že izkazalo s kakovostno gradnjo energetsko varčnih objektov, za katere uporablja do narave prijazne materiale in načine gradnje (žgano opeko za osnovno zidavo, ustrezne izolacijske materiale od temeljev do strehe, energetsko varčno stavbno pohištvo in strešno kritino s peščenim posipom), enako velja tudi za notranjo ureditev prostorov, za ogrevanje pa je zagotovljen zemeljski plin.

dom300_ekogradvest_2.jpg

Stanovanja merijo od 41,89 do 114,60 kvadratnega metra. Razpoložljiva so tako v pritličju z atrijem kot tudi v prvem nadstropju oziroma mansardi, glede na to pa je oblikovana tudi akcijska cena. V pritličju so trisobna stanovanja s teraso in atrijem, v prvem nadstropju in mansardi pa tri- oziroma dvosobna stanovanja z balkoni različnih dimenzij. Temu primerne so tudi cene, ki se za kvadratni meter s popustom gibljejo od 1302 do 1936 evrov. Več o tem je v priloženi tabeli, ki omogoča primerjavo izračunane gradbene prodajne cene z akcijskim spomladanskim popustom (pozoren bralec bo opazil, da je v njej kupcem na voljo manj stanovanj kot v tabeli, objavljeni v prejšnji številki naše priloge, kar pomeni, da zanimanje za nakup raste). Še več informacij lahko dobite z obiskom naselja, s klicem na priložene telefonske številke in na spletni strani www.mojnovidom.si.

Ponujene akcijske cene veljajo ob takojšnjem plačilu z gotovino, kar vključuje tudi odobreno bančno posojilo. Vsa stanovanja bodo namreč prodana prosta finančnih bremen, zato lahko kupci najamejo hipotekarna posojila v svojem imenu. Pri urejanju potrebnih dokumentov za bančna posojila in vpis v zemljiško knjigo je investitor vedno pripravljen pomagati z nasveti in vodenjem potrebnih postopkov. Vsekakor vredno pozornosti, če iščete novo in kakovostno stanovanje!

Medtem ko delavci nadaljujejo nekatera zaključna dela na posameznih objektih in njihovi okolici, že vseljeni stanovalci lahko uživajo ugodje kakovostne gradnje in idiličnega okolja. O tem se lahko prepričate sami. Naselje Moj novi dom stoji v neposredni bližini smučarskega centra Krvavec, letališča Brnik, Kamnika, Kranja in Domžal in ne nazadnje tudi do Ljubljane ni več kot dvajset kilometrov. To je lokacija, ki očitno postaja vse bolj atraktivna.