Jedilnica

Poigrajte se s tropskimi elementi. Stole prevlecite s tkanino z valovitim vzorcem, na strop obesite belomodrosive laterne, mizo pa okrasite s školjkami. Videz zaokrožite s slamnatim stropom. Namesto slame lahko uporabite tudi juto, rafijo ali morsko travo. Lahko pa se odločite za naravne materiale in nevtralne barve pohištva. Na mizo postavite bele sveče in školjke, na strop pa namestite bel ventilator. Če v jedilnici ni veliko naravne svetlobe, na steno namestite nekaj ogledal.

morje_3.jpg

Spalnica

Spalnico prebarvajte v barvo oceana. Zraven se lepo poda postelja v beli barvi z baldahinom.

Predsoba

Dajte predsobi kanček otoškega glamurja. Za inspiracijo lahko vzamete tropski, francosko-karibski kolonialni, stil. Omarica naj bo iz temnega lesa zavitih oblik, na obešalnik ali na zgornjo polico pa položite nekaj slamnikov. Strop okrasite s ptičjo kletko iz ratana.

morje_4.jpg

Dnevna soba

Dnevno sobo prebarvajte z belo barvo. Opremite jo z belim kavčem in nekaj naslonjači. Okrasne blazine naj bodo vzorčaste v belomodri barvi. Na okensko polico postavite nekaj vaz v belomodrih tonih. Steno okrasite z morskimi motivi (slikami, sidrom …). Zraven se lepo tudi starinska potovalna skrinja. Imate radi barve? Potem dnevno sobo opremite z oranžno sedežno garnituro, belim naslanjačem in oranžno pručko. Okrasne blazine naj bodo prevlečene z vzorci različnih barv. Na steno obesite še nekaj steklenih okraskov v obliki kapljic, ki simbolizirajo morje.

Več idej za dekoracijo interjerja v morskem slogu pa najdete v naši fotogaleriji.