Barve

Posezite po enakih barvnih odtenkih oziroma tonih, ki se lepo skladajo skupaj. Tako bo prostor videti večji. Če imate radi temnejše in bogatejše tone, potem naj bo prostor v teh niansah.

Pohištvo in dekoracija

Pri izbiri pohištva bodite praktični. V majhne prostor nikar ne tlačite troseda, formalne jedilne mize za osem ali več oseb, ogromnega televizorja in podobno. Naj se pohištvo lepo prilega v prostor, ne pa, da ga "poje". Pohištvo in talne obloge iz lesa v temnih tonih delujejo bolj moško in sofisticirano, v svetlih tonih pa bolj vsakodnevno, zabavno in sodobno. Izberite barvo po lastnih željah, a z njo opremite ves prostor.

beautiful_small_space_interior_design_with_open_floor_plan.jpg

Če nimate dovolj prostora za posteljo, kupite raztegljiv kavč. Ta naj bo v nevtralni barvi in kvaliteten. Zraven kupite še nekaj okrasnih blazin in prevlek zanje, ki jih boste lahko menjali glede na letni čas oziroma razpoloženje. Kupite predmete, ki jih boste lahko ob morebitni selitvi odnesli s seboj. Denimo manjšo perzijsko preprogo, lično namizno svetilko, lepo umetnino in udoben naslanjač. To so predmeti, ki polepšajo vsako sobo in jih lahko postavite v skorajda vsak še tako majhen prostor. Kupite zavese v podobnem odtenku, kot je barva stene. Tako boste okna naredili bolj mehka, prostor pa bo videti bolj odprt.

Uporabite vertikalne površine

Majhen prostor lahko opremite tudi z velikimi stvarmi, denimo veliko umetnino, knjižno polico, ki sega od vrha do tal, posteljnim vzglavjem ali stoječim ogledalom ter drugimi večjimi okrasnimi predmeti; pazite le, da vam ne bodo zavzeli vsega talnega prostora, tako da se v njem niti obrniti ne boste mogli. Če imate en nepregrajen prostor, lahko posamezne kotičke, denimo dnevno sobo, jedilnico in domačo pisarno, "ustvarite" s pomočjo različnih preprog ali barve sten.

studio_apartment_with_bed_and_modern_kitchen.jpg

Dolgi, a ozki prostori

Dolge in ozke prostore boste vizualno razširili, če boste na daljšo stranico postavili stoječe ogledalo oziroma ga obesili na steno. Če boste ogledalo postavili v bližino okna, bo odseval zunanjo svetlobo in s tem sobo naredil še svetlejšo.

Nova tehnologija

Pozanimajte se o novih tehnoloških rešitvah. Televizorji z ravnim ekranom, predvajalniki glasbe, ki se obesijo na steno, in manjši računalniki bodo vaše stanovanje naredili zelo "šik", obenem pa vam ne bodo zavzeli veliko prostora. Več fotografij pa si oglejte tukaj.