Objekt stoji tik ob mestnem zidu iz 16. stoletja, ki je včasih obkrožal mesto, sredi manjšega, zdaj zapuščenega industrijskega območja. Hiša je s širokim hodnikom iz železa in stekla povezana s podstrešnim stanovanjem, ki je urejeno le nekaj metrov stran na vrhu sosednje zgradbe.

italijanska_hisa_s_sestimi_svetlobniki_b.jpg

Betonska konstrukcija in les

Ko so arhitekti porušili predelne stene v hiši, je postala vidna betonska konstrukcija z izpostavljenimi nosilci. Nastal je prostoren odprt načrt z visokimi stropi. Strope krasi šest svetlobnikov, ki v notranjost spustijo ogromno naravne svetlobe. Pretežno betonsko površino lepo poživijo lesene talne obloge, pohištvo in drugi elementi iz svetlega lesa. Stanovalci lahko iz notranjosti in s strehe, na kateri je urejena terasa, občudujejo enkraten razgled na zgodovinski predel mesta.

italijanska_hisa_s_sestimi_svetlobniki_a.jpg

Stopnišče je osrednja točka

Bivalni prostori so razdeljeni na dva dela: območje s spalnicami je ločeno od skupnega prostora z dnevno sobo, kuhinjo in jedilnico. Zelo opazno je izmenjavanje odprtih in zaprtih prostorov, kar pripomore k večji razgibanosti domovanja. Nadstropja povezujejo tako linearne kot atraktivne spiralne stopnice, ki se vzpenjajo vse do vrha strehe. Večji odprt prostor pa popestri tudi manjše notranje dvorišče, na sredini katerega je posajeno bujno rastlinje.

italijanska_hisa_s_sestimi_svetlobniki_c.jpg

Če bi si radi ogledali še več fotografij te eminentne italijanske hiše, obiščite našo fotogalerijo.