Odločite se za minimalizem

Oprema v dnevni sobi naj bo čim bolj minimalistična. Sestavljajo jo sedežna garnitura, klubska mizica, nizka omarica za televizijo, hi-fi in police. Lahko pa televizijo pritrdimo neposredno na steno.

Materiali naj bodo kakovostni, barve nevtralne s posameznimi močnejšimi dekorativnimi poudarki. Najpogosteje se uporablja les v masivni in furnirani izvedbi. Končna obdelava je lahko barvanje in lakiranje v matirani, polmatirani ali v izvedbi visokega sijaja. Talne obloge naj bodo enotne s kuhinjo in jedilnico, najboljša izbira je parket. Izbrati moramo trdo vrsto lesa, ki ga zaščitimo z visokokakovostnim lakom.

dom300_tak_dnevnapevec_3.jpg

Za ljubitelje barve

Topli barvni toni dajejo občutek udobja in domačnosti. Če je dnevna soba povezana s kuhinjo in jedilnico, naj se materiali in barve skladno dopolnjujejo. Pri izboru barv se je smiselno omejiti na eno osnovno in eno, največ dve dodatni barvi.

dom300_tak_dnevnapevec_2.jpg

Svetloba naj bo umirjena, splošna in ambientalna. Zato si poleg stropnih luči izberemo tudi stenske in stoječe. Osvetljujemo lahko tudi predmete, predvsem slike in predmete na policah. Svetlobo si lahko po potrebi naravnavamo in usmerjamo glede na naše aktivnosti v prostoru in želeno vzdušje. Pomembno je, da so luči v prostoru pravilno razporejene, usmerjene in po potrebi zasenčene.

http://pevc-arhitekti.si/