Avtorica številnih uspešnih zgodb v oblikovanju pohištva je kreirala novo kolekcijo trendovskih naslonjačev in zof v pretežno modri in sivi barvi, navdihnjenih z lepoto oblakov. Italijanska dizajnerka ima sicer za seboj že vrsto elegantno oblikovanega pohištva, ki je poželo uspeh na svetovni ravni.

kolekcija_paole_navone_4.jpg

Mehko sedežno pohištvo

V najnovejši kolekciji z imenom Nuvola je moč najti udobne naslonjače in bogato oblazinjene zofe, ki jim lahko brez večjega truda odstranite oblazinjene prevleke. Pohištvo je odeto v tkanine različnih tekstur, od valovitih in nabranih do kovinskih in na prvi pogled spranih tkanin. Ime Nuvola se nanaša na italijansko besedo nuvola, ki pravzaprav pomeni oblak.

Kolekcija je sestavljena iz 165 centimetrov velikega naslonjača in dveh različnih zof, ki merita 220 in 260 centimetrov. Oblazinjeno pohištvo je mehko, na videz puhasto in udobno, ima pa tudi visoka naslonjala za roke in globoke sedeže. Tako naslonjač kot zofe imajo popolnoma odstranljive prevleke.

kolekcija_paole_navone_3.jpg

Uporabljeni materiali

Okvir zofe in fotelja je izdelan iz vezanih lesenih plošč in masivnega lesa, kot polnilo pod oblazinjeno površino pa je oblikovalka uporabila poliuretansko peno različne gostote, gosji puh in razrezana poliestrska vlakna. Vsestranski kosi pohištva tako spreminjajo videz − glede na oblazinjenje. Debele tkanine povečajo polnost oblike pohištva, občutljive bombažne in druge tkanine pa pripomorejo k večji zračnosti.

Več posnetkov čudovite kolekcije italijanske oblikovalke Paole Navone pa si oglejte v naši fotogaleriji.