Zgradba ponuja edinstven razgled na Hollywood, Beverly Hills in druga elitna naselja na območju. Cilj obsežne prenove je bil namreč čim bolje izkoristiti čudovit razgled na okoliško krajino in v dvonadstropni dom vnesti čim več naravne svetlobe. Da so to dosegli, je projektna ekipa hišo obrnila proti zahodu, glavno spalnico pa so usmerili na jug, tako da gleda proti dvorišču in bazenu na tej strani.

west_hollywood_residence_by_fer_studio_2.jpg

Dom odraža okus lastnika

Lastnik domovanja je navdušen popotnik, ki še posebno rad obišče Tajsko in Kambodžo, zato ni presenetljivo, da si je zaželel videz hiše, ki združuje sodobne poteze z elementi iz jugovzhodne Azije. Tako so v stavbo vključeni bogati naravni materiali, kot sta marmor in granit, meje med notranjimi in zunanjimi prostori pa so kolikor je le mogoče zabrisane. Arhitekti so oblikovali več namenskih območij, kamor je lastnik razstavil zbirko predmetov, zbranih na potovanjih.

west_hollywood_residence_by_fer_studio_5.jpg

Fasada hiše je obdana z leseno oblogo v rdečkastorjavi barvi, zunanji in notranji prostori pa tekoče prehajajo eden v drugega skozi dvižna in drsna vrata, steklene stene in usklajene materiale. Okrasni predmetu so postavljeni v vsak kotiček doma, tako da zavzamejo osrednjo točko prostora. Dvorišče je prekrito s svetlo zeleno vegetacijo, ovalen bazen z vgrajeno masažno kadjo pa je prekrit s steklenimi mozaičnimi ploščicami.

west_hollywood_residence_by_fer_studio_11.jpg

Bivalni prostori

Na zahodni strani hiše sta urejeni zunanja dnevna soba in zunanja jedilnica, kjer lahko stanovalci uživajo v bivanju na svežem zraku. Notranjost je svetla in zračna, zahvaljujoč odprtim prostorom, izboru materialov in visokim stropom. Talne obloge so izdelane iz temnega orehovega lesa. Spodaj so urejeni skupni prostori, medtem ko so zgoraj tri spalnice in kopalnice.

Več posnetkov tega kalifornijskega domovanja pa si oglejte še v fotogaleriji.