Kamen se lepo poda k vsem materialom. Daje občutek trdnosti, obstojnosti in moči. Umestimo ga lahko na nešteto načinov. Razmislite, kakšen videz želite doseči z njim oziroma kje ga nameravate uporabiti, nato pa se podajte k trgovcu.

Temelji

Ker daje kamen vtis večnosti, je zelo primeren za temelje hiše. Če ima vrhnji del hiše lahkotnejši značaj, kamne razporedite neenakomerno. Tako bodo še vedno dajali videz čvrstosti, obenem pa se bodo ujemali z zgornjo strukturo. K tradicionalno zasnovani leseni hiši ali goski koči se odlično poda grobo obdelan kamen večjih dimenzij.

wooden_stone_house_architecture_design.jpg

Fasada

Kamnita fasada je primerna tudi za moderno oblikovane hiše, še posebno, če imajo zanimivo teksturo. Oplemenitena z lesom in kovino deluje naravnost fantastično.

Barve

Kamen ni samo siv. Najti ga je moč tako v rdečih kot v zelenih, oranžnih, rumenih in še mnogo drugih odtenkih. Izberite takšne, ki so vam najbolj všeč in poudarite lepoto svojega doma.

stone_house_construction_design.jpg

Poudarki

S kamnom lahko tudi poudarite atraktivne arhitekturne rešitve. Ker ga je mogoče obdelati v poljubne oblike, lahko z njimi zapolnite vse mogoče kotičke.

Dekoracija

Kamen je tudi zelo lep dekorativni material. Dobiti ga je mogoče v zelo tankih kosih, s katerimi lahko na primer "okrasimo" pusto betonsko ograjo ali le eno stran (ali pa zgolj del) fasade. Kamen lahko uporabimo tudi v notranjosti doma ter z njim okrasimo izpostavljeno steno ali kak drug poudarjen arhitekturni element.

rustic_bathroom_lighting_fixtures_design_stone_image.jpg

Recikliranje

Star kamen daje domu patino - zgodovino, ki priča o minulih časih. Nikar ga ne zavrzite in ga ob prenovi doma, če je le mogoče, ponovno uporabite, bodisi v notranjosti bodisi na vrtu.