Nekateri imajo nepregledno število čevljev, ki v domu ustvarjajo nered in zavzemajo dragoceni prostor. Z malo truda pa lahko vso obutev enkrat za vselej zložite na različna mesta v stanovanju in jih spravite v red.

Izkoristite shrambo in koše za recikliranje

Za začetek lahko prostor za shranjevanje čevljev poiščete v praznem košu za recikliranje smeti ali podobnem zabojniku, ki ga enostavno postavite ob steno v izbrani prostor. Namesto tega lahko izberete običajen predalnik, s pomočjo katerega boste zmanjšali nered. S čevlji zlahka zapolnite tudi prazne police v shrambi, ki jih skrijete za vrati, ali pa zavzamete prazno zidno nišo na hodniku.

resitve_za_organizacijo_cevljev_c.jpg

Zabojniki na steni

Eden bolj kreativnih načinov za nenavadno hrambo čevljev je, da na prazno steno namestite elegantno pobarvane lesene zabojnike različnih barv, prvotno namenjene za shranjevanje krompirja in drugih pridelkov. Zabojnike pritrdite v predsobo, garažo ali ne nazadnje na hrbtno stran večjih vrat, vanje pa preprosto zložite svoje čevlje. Kupite lahko tudi polprozorne plastične škatle, v katere zložite pare čevljev – tako si boste olajšali iskanje pravega para in v dom vnesli sodobno zasnovane dodatke.

resitve_za_organizacijo_cevljev_a.jpg

Ozke police na steni in obešalniki

Na prazen zid namestite ozke lesene police, in sicer tako, da s policami, med seboj oddaljenimi od okoli 20 do 30 centimetrov,  zapolnite ves vertikalni prostor na steni od tal do stropa. Na police nato razstavite najlepše pare čevljev, na primer vam ljube čevlje z visoko peto. Pete čevljev enostavno zataknite za ozko polico in ustvarili boste nov stenski okras, obenem pa tudi shranili čevlje. Seveda lahko čevlje obesite tudi na doma izdelane obešalnike: nekaj obešalnikov iz žice pritrdite na prazno steno v omari, nanje pa namestite svoje čevlje.

resitve_za_organizacijo_cevljev_4b.jpg

Knjižne police ali lestev?

Odlična ideja je, da izkoristite tudi knjižne police, ki ne zavzemajo veliko prostora, vendar ponujajo stilski prostor za odlaganje čevljev, ki je videti kot izložbene police v prodajalni obutve. Namesto knjižnih polic se lahko odločite za običajno vintage lestev, ki jo poljubno prebarvajte in prelakirajte, zatem pa nanjo razstavite čevlje. Lestev postavite bodisi v spalnico bodisi v kateri koli drug bivalni prostor.