Dnevna soba

Pregrinjalo za kavč v tradicionalni mornarsko modri barvi odlično dopolnjujejo okrasne blazine v zeleni barvi, zelen stolček in slika jadrnic. Idealno za vikend ob morju. Mornarsko opremljeni dnevni sobi lahko dodate tudi samo kanček zelene barve – polepšajte jo z nekaj lončnicami.

navtika_1.jpg

Če imate radi črte, pa tudi modro in zeleno barvo, ne želite pa, da bi prostor deloval preveč navtično, ga opremite v subtilnih sivozelenomodrih tonih in ga dopolnite z nekaj dekorativnimi kosi živih barv, kot so okrasne blazine, vaze in kipci v modri, beli in zeleni barvi. Lahko pa se odločite tudi za bolj sodoben pristop. Namesto belomodrih črt steno prepleskajte z dvema različnima odtenkoma modre barve, sobo pa opremite s pohištvom in dekoracijo v belih, modrih in zelenih tonih.

Spalnica

Če bi vas mornarski videz preveč spominjal na morske radosti, zaradi česar se ne bi mogli osredotočiti na kaj drugega, z modro in belo barvo prebarvajte denimo le garderobni prostor ali majhen del sobe, kot je prikazano na tej fotografiji.

navtika_2.jpg

Lahko si omislite tudi mornarsko posteljnino, stene pa prebarvajte z zeleno barvo. Videz lahko dopolnete še z modrimi zavesami in preprogo z izmenjujočimi se temno in svetlo modrimi toni.

Kopalnica

Belozelenomoder pristop se lepo poda tudi v kopalnico. Stene prepleskajte z zelenobelimi črtami različnih debelin. Bela orhideja v modri vazi okrepi zelenomodro barvo v prostoru in dopolni njen morski videz. Če se vam to zdi preveč ekscesno, pa imate radi mornarski stil, si omislite vsaj modrobelo črtasto brisačo.

navtika_4.jpg

Jedilnica

Mizo v jedilnici pregrnite s črtastim belomodrim prtom, nanj pa postavite kozarce v zeleni barvi.

Predpražnik

Zakaj bi imeli pred vrati dolgočasen svetlo rjav predpražnik? Kupite takšnega z belomodrozelenimi črtami.