Okolju prijazno domovanje ima atraktiven arhitekturni dizajn, saj je zunanjost zgradbe prekrita z umetno travo. Enodružinska hiša se zaradi tega elegantno vključi v sicer zeleno naravno okolico, ki jo zaznamujejo travniki in bližnji gozdovi.

avstrijska_hisa_z_umetno_travo_2.jpg

Kombinacija betona in zelene trave

Zunanja podoba hiše, v osnovi izdelane iz betona, je zaradi trave videti bolj naravna, zelena in eksotična. Ker so arhitekti želeli kreirati opazen kontrast med betonom in zelenjem, so določene elemente hiše pustili prazne oziroma bele, na primer betonske stopnice ter okvirje oken in vrat. Markantna je tudi oblika objekta, saj je sestavljen iz več pravokotno oblikovanih delov, ki jih popestrijo velika okna.

avstrijska_hisa_z_umetno_travo_4.jpg

Moderna arhitekturna zasnova je v kombinaciji z navdihom iz narave postala unikaten dom, ki stanovalcem omogoča drugačen občutek bivanja, vsem mimoidočim pa osupljiv vizualni koncept. Volumetrična fasada in betonska struktura s stopnicami iz betona sta res nekaj posebnega in nenavadnega, in to kljub razmeroma enostavnim oblikam. Betonske stopnice ne povezujejo pritličja z zgornjim nadstropjem, kot je to običajna naloga stopnic, ampak postanejo poseben okras.

Več posnetkov te zanimive avstrijske hiše pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.