Kaj pa turkizna? Turkizna je preprosto popolna, saj je nekoliko močnejša od svetlo modre, poleg tega pa ima v sebi tudi nekaj zelene barve gozda. Hiša na fotografijah stoji na otoku Martha's Vineyard in pravzaprav bolj kot na hišo spominja na graščino. Zasnoval jo je Patrick Ahearn v sodelovanju z Gauthier-Stacy. Osupljiva zunanjost z vsemi dodatki in ogromnim dvoriščem z bazenom pa ni edino, kar človeku vzame sapo. Prava smetana na torti je namreč notranja oprema.

_6.jpg

Svetla notranjost in umirjene barve

Stene so v pastelnih barvah, večinoma v beli ali bledo turkizni. Visoki stropi poskrbijo za več svetlobe ter skupaj z nežnimi odtenki ustvarjajo prijetno in sproščeno vzdušje. Čeprav prevladuje bela, je v vsaki sobi nekaj turkiznih odtenkov, najsi bodo na steni, pohištvu ali dodatkih. Tudi druge barve so umirjene, veliko je različnih modrih, rjavih ali kremnih odtenkov.

gdshdasf.jpg

Nevsiljivo pohištvo in naravni dodatki

Pohištvo je večinoma leseno, vse skupaj pa dopolnjujejo nežni dodatki v ujemajočih se barvah. V veliko sobah na primer najdemo zelenje ali cvetlice v vazi, ki poskrbijo za pridih narave in svežine. Moderen kamin pričara toplo vzdušje v spalnici, v eni od dnevnih sob pa najdemo celo teleskop, medtem ko v drugi začutimo patriotski duh lastnikov – steno namreč prekriva ogromna ameriška zastava, takšen motiv pa je tudi na okrasnih blazinah. Prostorno in svetlo kopalnico krasi starinska samostoječa kopalna kad, v nekaterih sobanah pa so obešene starinske umetniške slike in zrcala.

_11.jpg

Če si želite ogledati še več fotografij te sofisticirano opremljene graščine, obiščite našo fotogalerijo.