Tako imenovana rezidenca Montmorency je dobila moderen prizidek, v katerem so svoj dom našli kuhinja, dnevna soba in prostor za počivanje in druženje. Njeni novi prebivalci so si namreč zaželeli svetelega dnevnega prostora za druženje in preživljanje prostega časa. Pred vselitvijo v novi družinski dom je arhitektka podjetja NIM Architecture Francesca De Marchi poskrbela tudi za celovito prenovo stare hiše, saj je bila ta prazna celih dvajset let. 

Pri snovanju prizidka je morala arhitektka upoštevati stroga urbanistična pravila, kot so višina, oblika in oddaljenost objekta od hiše oziroma od sosednjih domov. Odločila se je za zelo atraktivno, a obenem relativno nevpadljvo rešitev.

francija3.jpg

Prizidek, obdan z naravo, a skrit pred radovednimi pogledi

Prizidek je arhitektka zasnovala na dvoriščni strani, ki gleda na jugovzhod, tako da je ves čas obdan s soncem. Zahvaljujoč velikim steklenim površinam je ves prostor zelo svetel in prijeten za bivanje, obenem pa se kar nekako "izgubi" v zelenju, ki zaseda veliko dvoriščno stran objekta.

V notranjosti prevladujejo bela, siva in bež barva. Pohištvo je moderno in minimalistično. Tudi to je v pretežno nevtralnih barvah, da pa ne bi vse skupaj delovalo turobno, so lastniki  videz prostora popestrili z nekaj barvitimi kosi.

francija2.jpg

Streho je arhitektka ozelenila. Tako je omogočila prijetno hladno notranjost kljub nenehni izpostavljenosti soncu. Zasebnost pa je družini zagotovila z zatemnitvijo stekla na zunanji strani. Iz prizidka se skozi drsna steklena vrata, ki se raztezajo čez njegovo celo površino, pride na velik travnat vrt in teraso, prekrito s sivimi kamni in delno zaščiteno s streho, tako da lahko stanovalci na prostem uživajo tudi v dežju.