Vrtne kopalne kadi je treba redno pregledovati in vzdrževati pH-ravnotežje v vodi, ki mora biti brez nevarnih mikroorganizmov. Poskrbite, da boste upoštevali vsa navodila proizvajalca, še posebno glede uporabe kemikalij in čistilnih sredstev. Slednje shranite ločeno na varno, suho in temno mesto brez neposredne sončne svetlobe ter izven dosega otrok.

Varno namakanje

Vas mika, da bi se v masažni kopalni kadi namakali ves večer? To ni priporočljivo, saj strokovnjaki svetujejo, da se v vroči vodi s temperaturo od 37 do 40 stopinj Celzija namakate le okoli petnajst minut naenkrat. Otroci naj bodo v topli vodi le deset minut, temperatura vode pa bi morala biti kako stopinjo nižja. Če imate bolezni srca, visok ali nizek krvni tlak, diabetes ali druge hude bolezni oziroma ste noseči, se prej posvetujte z zdravnikom, koliko časa ste lahko v masažni kadi.

honeymoon_villa_jacuzzi_spa_bath.jpg

Skrb za varnost otrok

V kad lahko s seboj vzamete tudi najmlajše, celo dojenčke. Vendar morate na njih stalno paziti, da se po nesreči ne utopijo, ne glede na to, koliko so otroci stari. Utopitev lahko nastopi v roku nekaj sekund, zato je vsaka nepazljivost lahko usodna. Otrokom počasi predstavite masažno kad in jim razložite vse potrebno, da bodo lažje premagali strah, a bodo še vedno pazljivi.

Nevarnost utopitve

Ker masažne kadi običajno uporabljajo črpalke za odtočno sesanje vode, pazite, da se vam lasje ne zapletejo v odtok, ker vam jih bo potegnilo v črpalko. Da boste preprečili nesrečo, imejte glavo vedno nad vodo, daljše lase pa spete. Otrokom razložite, da se ne smejo igrati pod vodno gladino. Poleg tega bi morali imeti na dosegu roke stikalo, s katerim izključite delovanje kadi v primeru nesreče.

varnost_v_vrtni_masazni_kadi_2.jpg

Električne naprave

V bližini masažne kopalne kadi na vrtu ne uporabljajte nobene druge električne naprave, saj se lahko hitro in zlahka prevrne v vodo. Če že morate uporabljati naprave, denimo sušilnik las, ko pridete iz vode, se najprej temeljito posušite, da vas ne bo stresel električni šok. Še posebno bodite pozorni, če med namakanjem v kadi poslušate glasbo s CD-predvajalnika.

Ko masažna kad ni v uporabi

Kadar vrtne masažne kadi ne uporabljate, jo pokrijte s primernim pokrovom, ki ga tudi zaklenite. Tako boste preprečili, da bi veter umazanijo spihal v kad, ter zavarovali otroke, ki ne bodo mogli dostopati do kadi. Zraven naprave po tleh položite še nedrsečo podlago, na katero boste stopili ob izhodu iz kadi. Za dodatno varnost okolico kadi opremite s kakovostnimi svetli, da se ne boste ponoči spotaknili.