Umazanija in vonjave

Osnovna stvar, ki jo morate narediti, je seveda, da hišo dobro pospravite in počistite. Kupci bodo precej bolj navdušeni nad hišo, ki se sveti od čistoče, kot pa takšno, ki je videti kot svinjak, zato le pomijte tla in pobrišite prah. Pred vsakim obiskom potencialnih kupcev specite kaj dišečega, na primer čokoladno pecivo, tako da bo kuhinja dišala slastno in domače. Tudi preostali del hiše naj lepo diši, pri čemer si lahko pomagate z naravnimi osvežilci zraka.

pets_in_house.jpg

Domači ljubljenčki

Ne morete vedeti, če je kupec ljubitelj živali ali pa jih ne mara. Če imate domače ljubljenčke, torej pazite, da jih med ogledom hiše ne bo zraven. Pospravite tudi ''dokaze'' o njihovi prisotnosti, na primer posode za vodo, igrače in ležišča, da jih kupec ne bo videl.

Cigarete

Človek takoj ve, če je vstopil v hišo kadilca. Ko daste svojo hišo na nepremičninski trg, se lahko vonja po cigaretah znebite samo tako, da zamenjate preproge, dobro očistite oblazinjeno pohištvo ter prepleskate stene. V prihodnje pa raje kadite zunaj.

cigarette_house.jpg

Zastareli dekor

Nič ne vpije bolj po prenovi doma kot zastarel dekor. Omarice v kopalnici in kuhinji zapolnite s sodobnimi napravami. Tako boste za nekaj sto evrov dosegli modernejši videz.

Preveč vsiljivi prodajalci

Med ogledi pojdite ven iz hiše vsaj za kako uro, da si lahko kupci v miru vse ogledajo. Šele ko vam nepremičninski agent sporoči, da je ogled končan, se vrnite domov. Če se boste med ogledom ves čas potikali po hiši, lahko kupca prej odvrnete kot pritegnete.

snooping.jpg

Neurejen prostor pred hišo

Verjetno nočete, da kupec ne bi hotel iz avta, ko bi zagledal vaše dvorišče, ki je videti kot zbirališče kosovnih odpadkov? Trata naj bo vedno lepo pokošena, rože naj bodo sveže, vhodna vrata pa čista in sveže prebarvana, tako da že zunanji videz hiše naredi dober vtis.

Nered

Zaradi nepotrebne šare je hiša videti natrpana. Kupci si želijo videti odprte prostore. Preden začnete z ogledi, počistite omare, spraznite police ter odstranite vso kramo s kuhinjskih pultov.

family_photos.jpg

Osebni predmeti

Slike vaše družine se vam sicer zdijo pomirjujoče, vendar pa lahko odvrnejo kupce. Nepremičninski agenti po navadi svetujejo, da pred ogledi pospravite vse osebne stvari, na primer družinske fotografije ali risbice vaših otrok.