Barve in teksture

Italijanski stil opremljanja običajno zaznamujejo nevtralne barve, ki jih kombinirajte z belimi odtenki. Na stenah v preteklosti niso smele manjkati atraktivne freske s teksturami, za sodoben dizajn pa stene pustite prazne, čiste in gladke. Barvite poudarke lahko dodate na druga mesta v prostoru.

italian_style_interior_111.jpg

Strop in talne obloge

Strop naj bo iste barve kot stene, oboje pa lahko obložite z glinenimi ploščicami. Opečnate elemente dodajte tudi drugam in si omislite takšno kuhinjsko posodo in dekor. Kupite več različnih svetil ali lestencev v italijanskem slogu. Za talne obloge izberite marmor, ki je najpogostejša izbira v italijanskih domovih, in z njim obložite tla na hodniku, v dnevni sobi in kopalnici. V kuhinji se dobro obnesejo keramične ploščice, v spalnici pa lesene talne obloge.

Pohištvo

Priporočamo vam, da se odločite za minimalno število kosov pohištva. Izberite natančno obdelano leseno pohištvo, ki je polakirano ali rahlo obarvano, če želite ustvariti sodoben italijanski pridih. Kombinirajte stole in zofe, ki so delno izdelani iz kroma in oblečeni v mehko usnje. Idealna izbira je tudi pohištvo, ki je delno iz poliestra.

awesome_modern.jpg

Dekorativni dodatki

Podobo prostora zaključite z izbrano dekoracijo. Po tleh položite perzijsko preprogo, na stene obesite tople tapiserije ali pa zidove zaključite z beneškim ometom, saj so to najpriljubljenejši dodatki. Dajte kakovostnim dodatkom in dekorju prednost pred količino, zato raje razstavite manj predmetov, ki pa so zelo zanimivi. Talne ali druge svetilke naj bodo videti kot umetniški dodatek in ne le kot vir svetlobe.