Materiali

Gramoz, prod in kamniti tlakovci so odličen material za detajle na vrtu. S prodom napolnimo nosilce za cvetlična korita. Ne samo, da na ta način dobimo novo teksturo, poskrbimo tudi za veliko bolj povezan prehod med jeklenim potočkom in tlemi iz gramoza.

celozaslonski_zajem5.jpg

Iz proda lahko oblikujemo tudi suh potoček. Tako boste zelo lepo povezali različna območja vrta, razbili uniformno tlakovanje in ustvarili teksturni prehod. Suh potoček je še posebno izvrstna rešitev za območja, kjer si mokrega (naravnega) potočka iz varnostnih razlogov ne moremo privoščiti.

Paviljon

Pri gradnji paviljona je treba upoštevati stil okoliških struktur, a to ne pomeni, da jih moramo do potankosti kopirati. Dodajte paviljonu nekaj vzhodnjaškega ali pridiha kakega drugega stila, ob pogledu na katerega se boste z lahkoto sprostili po garaškem delovniku.

Mokri potoček

Če imate voljo, prostor in čas, zgradite mokri potoček. Ta je lahko tudi zelo modernega videza. Nikar se za vsako ceno ne trudite, da boste zakrili njegovo konstrukcijo, še posebno, če je ta videti tako lepa kot na tej fotografiji.

celozaslonski_zajem_6.jpg

Tla

Tla naj se ujemajo z arhitekturno zasnovo hiše. Tlakovce nevtralnih barv popestrite s posameznimi vmesnimi nanosi gramoza v temnejši nevtralni barvi. Pred vrata postavite posodo z lončnico. Ta naj bo v takšni barvi, da bo izstopala iz siceršnje barvne palete vrta. Med tlakovce lahko zasadite tudi travo, s čimer boste poskrbeli za (živo) teksturo.

Terasa

Terasa je lahko zaradi svoje ostre zasnove, uporabljenih materialov in relativno velike površine videti kot zelo grob poseg v naravo. Da se izognete  takemu občutku, dostop do terase tlakujte s posameznimi lesenimi kosi, ki naj bodo iz istega materiala kot terasa, okoli slednje pa zasadite travo.

celozaslonski_zajem_7.jpg

Ograja

Namesto "prave" ograje lahko svoj vrt "zagradite" s posameznimi stebri. Pogled na okolico bo neoviran, vseeno pa boste imeli fizično prepreko.

Rastline

Rastline s svojo obliko, barvo ali teksturo poskrbijo za dramatično spremembo vrta. Z njimi lahko tudi učinkovito zakrijemo objekte, ki niso ravno lepega videza. S posodami za rože in posajenimi cvetlicami pa dizajn vrta še dodatno poudarimo.