Seveda bi bilo! In prav nam prinaša najnovejši krmilnik Termotronic 3000 WEB, ki omogoča pregled in nadzor nad delovanjem sistema od koder koli. Z njim je moč nastaviti različne urnike delovanja za vsak dan v tednu, za štiri različne ogrevalne kroge in segrevanje sanitarne vode na normalni, ekonomični ali komfortni način delovanja. "V Termo-tehniki že skoraj deset let intenzivno razvijamo in optimiramo regulacijo toplotnih črpalk in celotnih ogrevalnih sistemov. Na začetku še ni bilo namenskih krmilnikov za krmiljenje ogrevalnih toplotnih črpalk, zato smo se odločili za lasten razvoj s pomočjo zunanjega partnerja," je dejal direktor Bogdan Kronovšek. Z velikimi vlaganji v razvoj ustreznega krmilnika in ob upoštevanju zahtev uporabnikov so v Termo-tehniki sčasoma razvili funkcionalno izredno napreden krmilnik Termotronic 3000, ki ga uporablja že več kot dva tisoč strank.

kronoterm_termotronic.jpg

Ker je toplotna črpalka namenjena varčnemu ogrevanju, so se pri razvoju krmilnika posvetili zlasti njeni široki, varčni in zanesljivi uporabnosti. Upravljalna enota je namreč z leti in razvojem novih tehnologij, kot so grafični zasloni, postajala zastarela in vse bolj je bila videti, kot bi prišla iz stare ruske podmornice. Tako so se v podjetju soočili z vprašanjem, kako in s kakšno tehnologijo naj nadaljujejo njen razvoj. "Že pred petimi leti sem bil in še danes sem mnenja, da je toplotna črpalka naprava, na kateri ne potrebujemo velikega sodobnega grafičnega zaslona z raznimi diagrami in slikami. Ta koncept nima nobene praktične uporabnosti, saj toplotna črpalka stoji v kleti, uporabnika pa že mesec dni po zagonu sistema mine volja do vsakodnevnih obiskov kotlovnice. Ta koncept izdelovalcu morda pomaga prodajati, je pa za stranko skoraj povsem neuporaben. Pred petimi leti sem se zato odločil, da uporabnikom ponudimo sodoben in všečen uporabniški vmesnik oziroma upravljanje, ki jim bo dosegljivo tam, kjer se največ zadržujejo oziroma na napravah, ki jih uporabljajo največ in povsod. To so osebni računalniki, pametni telefoni, tablice, pametni televizijski aparati in podobno. To je edini koncept, ki ima trajno praktično vrednost sodobnega upravljalnega vmesnika," je povedal Bogdan Kronovšek.

V podjetju Termo-tehnika so se tako pred petimi leti lotili razvoja tega koncepta, vendar so že kmalu naleteli na težave s takrat dosegljivo tehnologijo, zato so ga dvakrat prekinili. Z razvojem računalniških tehnologij in omrežij v zadnjih letih pa je njihova ideja postala uresničljiva. Tako so z zunanjim partnerjem uspeli uresničiti zamisel o preprostem, sodobnem in mobilnem upravljanju udobja v hiši in jo prvič predstavili na sejmu DOM 2013. Termotronic 3000 WEB uporabniku omogoča, da v samo treh korakih postavi svojo toplotno črpalko in sistem ogrevanja v oblak. Za to potrebuje le osnovno računalniško znanje, kot je delo z internetom, z udobjem v hiši pa lahko upravlja prek vsake mobilne naprave in z vseh koncev sveta.

Uporabnik ima popoln pregled in nadzor nad delovanjem sistema. Nastavi lahko različne urnike delovanja za vsak dan v tednu, za štiri različne ogrevalne kroge in za segrevanje sanitarne vode na normalni, ekonomični ali komfortni način. Poleg tega pa mu je na voljo še vrsta drugih funkcionalnosti vizualizacije delovanja sistema. Zagotovljena je tudi najvišja stopnja zaščite osebnih podatkov, saj je sistem zasnovan tako, da deluje brez vpisa ali posredovanja kakršnih koli osebnih podatkov v oblak. Na svoj novi uspeh, ki jim prinaša prednost pred konkurenco, so v Termo-tehniki zelo ponosni.