Uredite prostor

Orodje in druge vrtne pripomočke, kot so lončki, odlagajte na skupen prostor nekje v bližini vrta, na primer v lopo. Lahko tudi nekoliko improvizirate ter v kotiček za shranjevanje preuredite klop. Še boljša izbira je omarica s predali, ki je tako ali tako namenjena shranjevanju.

01_gardeners_haven_intro_lgn.jpg

Vrh omarice oziroma klopi mora zdržati kar nekaj preizkušenj – razsuta zemlja, polita voda, izpostavljenost vremenskim vplivom … Vrhnjo površino lahko na primer zaščitite s primernim premazom ali pa tako, da nanjo prilepite vinilne talne ploščice.

Organizirajte se

Da bodo manjši predmeti, na primer vrtne rokavice, semena ali koščki žice, ki jih pogosto potrebujete, vedno v bližini, lahko uporabite tudi bližnjo ograjo ter nanjo namestite polico. Pripomočke lahko še dodatno razporedite v koše. Izkoristite vsak kotiček v omarici ali na policah, ki je na voljo.

02_gardeners_have_drawers_lgn.jpg

Naj bo tudi delovni kotiček lep

Za lepši videz lahko omarico tudi prebarvate, na primer z belo, ter nanjo narišete različne vzorce ali pa tudi napise, da boste vedeli, kje je kaj. Za ročaje in kljuke uporabite otroško orodje, zemljo pa lahko na primer shranjujete v pisanih vedrih. Nekaj barvitosti svojemu vrtnemu delovnemu kotičku dodate tudi z vintage ploščicami s cvetličnim vzorcem.