Japonski oblikovalci so ubili dve muhi na en mah in razvili svetilko, ki poleg osnovne funkcije, torej svetila, služi kot zanimiv okras, ki bo poživil pisarno in vas spravil v dobro voljo. In še dodaten bonus – svetilka je poleg vsega tudi energijsko varčna.

Namizne svetilke so po navadi poceni in imajo neučinkovito žarnico, ki meče senco in še dodatno segreva že tako zadušljivo sobico. Solarne svetilke bi lahko bile dobra rešitev, vendar pa večinoma potrebujejo neposredno sončno svetlobo, da se lahko napolnijo - ko enkrat ugasnejo, ste v težavah. Večnamenska USB-svetilka ''Goba Kinoko'' je popolno nasprotje običajne, dolgočasne namizne svetilke, saj je zabavna, energijsko učinkovita in raznolika.

kinoko_mushroom_usb_desk_lamp_3.jpg

Čudežne gobice, ki spreminjajo barvo

Svetilko Kinoko napajajo mini solarni paneli v njeni osnovi, tri velike umetne gobe na svetilki pa so pravzaprav LED-žarnice. Svetilka daje vtis, kot da bi iz  lepo urejene zelene trate poganjale ''čudežne gobice'', ki čez dan spreminjajo barvo. Poleg spadajo še lično oblikovani listi lokvanja in ljubke oranžne cvetlice, tako da lahko daste duška svojemu notranjemu vrtnarju in jih vsak dan na novo aranžirate.

kinoko_mushroom_usb_desk_lamp_4.jpg

Namesto sonca tudi USB-priključek

Ko so napolnjene, gobice svetijo približno osem ur. Dobra novica za tiste, ki v pisarni nimate dnevne svetlobe – svetilko lahko napolnite tudi s pomočjo USB-priključka. Tako lahko gobice svetijo tudi kot nočna lučka v otroški sobi. Takšna svetilka je sicer dokaj poceni, stane namreč šestintrideset evrov. Tukaj pa si lahko ogledate, kako hipnotično ponoči gobice spreminjajo svojo barvo.