V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj uporabnih nasvetov, kako najbolje preoblikovati spalnico, da bo videti manj dolgočasna, obenem pa bo postala funkcionalni večnamenski prostor, v katerega se boste vedno znova z veseljem vračali.

Izberite nevtralne barve

Majhno spalnico navidezno povečajo nevtralni barvni odtenki, zato se odločite za belo, kremno ali ne nazadnje barvo slonovine oziroma šampanjca. Če nameravate izbrati temnejše nianse, eno steno v sobi prepleskate v nevtralnejšem odtenke. Nevtralnih barv naj bo tudi pohištvo in dekoracija.

nevtralne_barve_v_spalnici.jpg

Postelja v omari

Če želite na hitro pridobiti nekaj dragocenega prostora v majhni spalnici in sobo vizualno čez dan povečati, kupite zložljivo posteljo v omari, ki jo lahko zjutraj, ko vstanete, enostavno zložite in pospravite v večji okvir ali stensko omaro. Posteljo lahko tudi povsem prilagodite, in sicer z vgradnjo majhnih prostorčkov za shranjevanje.

Vsestranska razsvetljava

Razsvetljava igra izredno pomembno vlogo, če želite izboljšati videz prostora in kakovost bivanja v njem. Svetujemo vam, da posežete po edinstvenih talnih svetilkah, ki so bolj kompleksen kos notranje opreme, saj so v njihova stojala vgrajene police. Tako skorajda ne boste več potrebovali samostoječih polic v prostoru.

talna_svetilka_s_policami_a.jpg

Večnamensko pohištvo

Izbrano pohištvo naj bo manjših dimenzij in večnamensko, tako da se čim bolje prilega v spalnico. Izberete lahko na primer posteljo s predali, v katere shranite sezonska oblačila, tako da ne potrebujete dodatne garderobne omare, ki zavzame veliko dragocenega prostora. Zelo koristna rešitev so tudi zložljivi stoli in miza, ki jih zlahka pospravite po uporabi in ponovno uporabite le takrat, ko jih res potrebujete.