Da se boste kar najbolje počutili v domačem delovnem okolju, tako zasnovo prostora kot njegovo dekoracijo prilagodite svojemu načinu dela, k čemur spada tudi iskanje najoptimalnejših barvnih odtenkov domače pisarne, ki vas pri delu ne bodo motili, temveč bodo spodbudili vašo kreativnost.

Barve sten odvisne od količine svetlobe v prostoru

Najprej se odločite, kakšen stil boste izbrali. Če želite, da v pisarni prevladuje občutek moškosti, izberite nevtralne tone s temnimi poudarki, če pa po drugi strani nameravate delovni kotiček spremeniti v bolj žensko območje, razmislite o pastelnih in svetlejših niansah. Drugi pomemben korak je, da določite količino svetlobe v pisarni – prostor bi moral biti čim bolj osvetljen, zato so velika okna še posebno zaželena.

izberite_barve_domace_pisarne_2.jpg

Če si omislite večja okna, lahko prostor še bolj osvetlite, navidezno povečate in odprete z uporabo barv, kot je bela. Seveda se lahko odločite tudi za temnejše odtenke. Glede na to, da je prostor že napolnjen s svetlobo, ki prihaja v notranjost skozi okna, namreč ni posebne potrebe, da ga poskušate razsvetliti še s svetlimi barvami. Kadar ima pisarna malo oken ali je celo brez njih, naj bodo izbrani odtenki čim svetlejši.

izberite_barve_domace_pisarne.jpg

Barve pohištva in dekoracije

Ko ste izbrali barve zidov prostora, izberite šele pisarniško pohištvo. So stene svetlo pobarvane? Potem naj bo pohištvo bodisi podobnih svetlih tonov bodisi kontrastnih odtenkov – odvisno od tega, kakšen končni učinek želite doseči. Najbolj vsestranska izbira je na primer naravna barva lesa, saj se ujema s praktično vso opremo.

izberite_barve_domace_pisarne_4.jpg

Ko ste izbrali pohištvo, je vse, kar potrebujete, nekaj očarljive dekoracije. Ker ste doslej najverjetneje posegali po nevtralnejših barvnih niansah, je dobra ideja, da dodate malo živahnejših tonov. Izberite atraktivne stenske umetnine ter raznovrstne dodatke in okrasje, denimo drzne svetilke in pisarniške pripomočke. Vse barve naj se med seboj ujemajo, da boste pričarali vizualno prijeten kontrast.