Sveče dajte skupaj ali pa jih razporedite po prostoru. Poigrate se lahko z različnimi višinami, oblikami in vonji ali pa kombinirate dišeče z nedišečimi. Postavite jih lahko na atraktiven svečnik, v preprosto stekleno posodo ali kozarec ali pa jih pustite kar "gole". Kakor vam je bolj všeč. S svečami boste zagotovo navdušili vaše goste, seveda pa jih lahko prižgete tudi, če ste sami. Nekaj idej za to, kako s svečami okrasiti vaš dom, vam ponujamo v nadaljevanju.

Kuhinja

V kuhinji sveče razporedite po prostoru. Ustvarite romantično vzdušje ob večerji. Uporabite barve in oblike, ki se skladajo z vašo opremo. Z njimi lahko za svečan učinek okrasite tudi mizo.

kitchen_candle_holders.jpg

Spalnica

Sveče se izvrstno podajo tudi v spalnico. Postavite jih na nočno omarico ali na okensko polico (zavese seveda odmaknite stran). Sveče bodo dodale spalnici starinski pridih, in to tudi v primeru, če je ta še tako zelo moderno opremljena.

Kopalnica

Le kaj je bolj romantičnega od peneče kopeli ob prižganih svečah? Položite jih lahko na tla, na police ali pa ob kad. Lahko se odločite za bele ali barvne sveče, če želite razbiti pogosto monokromatsko opremljeno kopalnico. Lahko pa barve izberete tako, da se ujemajo z barvo sten in pohištva.

bathroom_candle4.jpg

Predsoba

Če želite goste sprejeti še posebno toplo in jim pokazati, da so v vašem domu zares zelo dobrodošli, jih pozdravite s prižganimi svečkami, lično razporejenimi po predsobi. Svež vonj in topla svetloba sta zagotovo najboljša dobrodošlica.

Dnevna soba

Sveče v dnevni sobi bodo vsak ljubezenski film naredile še stokrat bolj romantičen. Dajte jih na kavno mizico, na okensko ali stensko polico ali pa jih postavite v kamin in jih prižgite.

dsc03438.jpg

Terasa

S svečami za prav poseben učinek osvetlite tudi teraso. Kupite takšne, ki odganjajo mrčes, da boste ubili dve muhi na en mah. Sveče lahko položite tudi v laterne in jih razobesite po terasi oziroma jih razporedite po vrtu.

Več idej za okrasitev prostorov s svečami poiščite v naši fotogaleriji.