Prostor za srečevanje in rekreacijo

Udoben paviljon stoji v majhnem tradicionalnem kitajskem mestu ob delti reke Jangce, leži pa ob hribu, na katerem so posajeni pomarančevci. Tako so okoliški prebivalci dobili dodaten prostor za srečevanje in rekreacijo.

twin_trees.jpg

Ohranjanje tradicije

Arhitekti so pri oblikovanju paviljona sledili tamkajšnji tradicionalni podobi hiš, upoštevali pa so seveda tudi obe drevesi, ki sta osrednja točka strukture. Dvajsetletno in petnajstletno drevo obkrožajo opeke, ki so nekoč tvorile strukturo svinjaka. Z njimi so na novo zgradili stene, okoli dreves pa so ustvarili skromno opremljeno dvorišče. Na rahlo padajoči betonski strehi so pustili ovalno odprtino, ki drevesoma omogoča pogoje za nadaljnjo rast.

1337109151_l1180621_749x1000.jpg

Odprt paviljon je v bistvu mešanica umetnega in naravnega okolja. Zunanji del strukture je prebarvan z belo barvo zaradi zahtev spomeniškega varstva, notranji del pa so arhitekti pustili pri miru in tako ljudem omogočili, da vidijo gradbeni material, iz katerega je narejen.

Več fotografij tega zaščitenega objekta pa si oglejte v naši fotogaleriji.