Oprema

S hodnikom dajete prvi vtis o svojemu domu, zato poskrbite, da je topel in dobrodošel. Izogibajte se belim stenam, saj se te ob vseh oblačenjih in slačenjih zelo hitro umažejo oziroma odrgnejo. Steno zato raje obložite s tapetami z vzorci v živih barvah ali pa nanje nalepite stensko nalepko. Če ste umetniško nadarjeni, lahko na steno tudi sami narišete motiv po lastni želji.

Če si vseeno želite nevtralno obarvanih sten, poskrbite za poživitev tal s pisano vzorčasto preprogo. Pazite na to, da boste izbrali obstojno, saj gre vendarle za enega najbolj prometnih prostorov vašega doma. Ne pozabite na podrobnosti. Na mizico položite vazo z rožami ali pa na steno obesite nekaj fotografij in s tem prostoru dodajte še nekaj osebne note.

1_lg_hallway_green.jpg

Shranjevalni sistem

Hodnik je prostor za odlaganje obutve, vrhnjih oblačil in ključev. Čevlje pospravite v lične zaboje ali klop, ki vam lahko služijo tudi kot stol za pomoč pri obuvanju. Poleg vhodnih vrat postavite majhno mizico, nanjo pa položite posodico za ključe in vazo z rožami. Lahko pa se odločite tudi za omarico za čevlje in posodico za ključe ter vazo z rožami postavite na njen vrhnji del. Ključe lahko odložite oziroma obesite tudi na držalo za ključe, ki ga pritrdite na steno. Skorajda obvezen kos opreme vsakega hodnika je večja omara za vrhnja oblačila. Ta lahko sicer obesimo tudi na samostoječ ali na steno pritrjen obešalnik.

british_modern_hallway.jpg

Osvetlitev

Hodniki so pogosto ozki in temni, zato jih je treba ustrezno osvetliti. Ena od možnosti so ogledala, saj odbijajo svetlobo, s tem pa prostor naredijo veliko večji. Pa še dodobra se boste lahko ogledali, preden boste stopili v svet. Prostor osvetlite tako s stropnimi kot s stenskimi svetili. Tako bo ta deloval še posebno vabljivo. Če imate možnost, naredite strešno okno. Majhen prostor bo s svetlobo od zgoraj videti veliko bolj prostoren.