Zmota 1: ne posegajte po velikih kosih pohištva

Obstaja mnenje, da majhnega prostora ne smemo opremiti z velikimi kosi pohištva, sicer bodo ti preobremenili sobo. To sicer drži, če bomo prostor opremili izključno z velikimi kosi pohištva. Izberite en večji kos, drugo pohištva pa naj bo manjših dimenzij. V spalnici si denimo lahko privoščite veliko zakonsko posteljo, zato pa boste morali biti nekoliko skromnejši pri omari in nočnih omaricah.

bachelorette_bedroom.jpg

Zmota 2: uporabite samo nevtralne barve

Res je, da bodo bele stene vašo sobo naredile bolj zračno, a nikar se ne omejite samo na nevtralne barve. Barvitost v nevtralno opremljeni dnevni sobi pričarajte z okrasnimi blazinami v živih barvah ali atraktivnim stenskim dekorjem.

modern_eclectic_bedroom.jpg

Zmota 3: majhni prostori so vedno videti natrpani

To, da živite v majhnem stanovaju, še ne pomeni, da se morate znebiti vseh svojih stvari, je pa priporočljivo, da jih skriti pred pogledi. Najbolje je, da jih pospravite v atraktivno omarico čistih in ravnih linij.

ikea_bathroom.jpg

Zmota 4: izogibajte se vzorcem

Večina se nas prestraši kombinacije različnih vzorcev, saj se bojimo, da bo prostor z njimi videti neurejen in neskladen. A temu še zdaleč ni tako. Ključno pa je, da uporabite vzorce, ki se barvno ujemajo s siceršnjo opremo prostora.

decorating_pattern_living_room.jpg

Zmota 5: prostor mora imeti eno osrednjo točko

Večina oblikovalcev svetuje, da si pri opremi majhnega prostora izberemo zgolj eno osrednjo točko. A to ni res. Lahko jih več. Pazite le na barve – privoščite si namreč lahko le en poudarek v živi barvi, vsi drugi pa naj bodo v nevtralnih.