Z meritvami v rokah najprej izberite velikost posamezne ploščice. Za talne obloge majhne ploščice niso preveč praktične, razen če nameravate z njimi prekriti le zelo majhno površino. Nato izberite barvo ploščic. Priporočljivo je, da se ujema z barvno paleto prostora, v katerem jih nameravate položiti. Najbolje bo, da izberete nevtralno barvo.

Izberite kvalitetnejše

Zdaj je na vrsti kvaliteta. Če si ne morete privoščiti najkvalitetnejših ploščic, vzemite srednje kvalitetne, nikakor pa ne najmanj kvalitetnih. Bodite pozorni tudi na to, za kateri prostor so namenjene. Če nameravate z njimi obložiti notranje prostore, vam ni treba kupovati takšnih, ki so narejene za zunanje površine in so pogosto dražje od prvih. Dobro si oglejte zgornji del in robove ploščic. Kupite jih nekoliko več, kot jih glede na izmero prostora potrebujete, saj jih boste nekaj med rezanjem zagotovo zlomili.

dwell_tiles_bathroom_3.jpg

Stene in delovne površine

Če kupujete ploščice za stene, razmislite o mozaiku. Ta se bo še posebno lepo podal v moderno opremljene kopalnice. Izberite keramične ploščice z ravno površino, ki jih je mogoče dobro očistiti. V kuhinjah je kvaliteta ploščic še posebno pomembna, saj gre za prostor, ki ga pogosto uporabljamo in čistimo. Videz stene ali delovne površine lahko popestrimo z obrobnimi ploščicami.

Rezanje

Ko kupujete ploščice, imejte v mislih tudi to, da jih boste morali nekaj odrezati, saj se najverjetneje velikost ploščic ne bo prilegala velikosti vaše površine. Pri tem delu bodite skrajno previdni.

tile_designs_for_bathrooms.jpg

Končna odločitev

Nikoli ne hitite z nakupom. Dobro si oglejte ploščice. Kvalitetne so po navadi debelejše od manj kvalitetnih. Poleg trgovine, v katero pogosto zahajate, obiščite še druge. Preverite cene, ostanke zalog in povprašajte za morebitni popust. Ne bojte se trgovcev povprašati tudi za nasvet.

Ploščice so relativno težke. Če jih boste kupili več, prosite kolega, da vam priskoči na pomoč pri prenašanju iz trgovine do avtomobila in iz avtomobila do doma. Ne pozabite kupiti fugirne mase, ustreznega lepila, nanašalca lepila in distančnikov. Kupite nekaj več materiala, kot ga sodeč po izmeri površine potrebujete, da vam, če vam ga zmanjka, med delom ne bo treba v trgovino.